Slapeloosheid was mijn probleem, dacht ik ... Hoe de aanschaf van een zelfhup-cd mijn leven veranderd heeft...

Ik kocht 'De Droom' van Luuc Christiaanse in de Brug in Apeldoorn.
Het ontspande me wel maar na zes weken lukte het niet meer.
Voor het eerst in mijn leven besloot ik een hypnotherapeut te bellen aan de hand van die CD en nam de telefoon. Ik kreeg Luuc zelf aan de lijn. Ik kon geen woord uitbrengen. Maar dit herstelde snel. Na mijn verhaal gedaan te hebben bleek professionele hulp noodzakelijk. Na het thuis invullen van een lange vragenlijst en een kennismakingsgesprek volgden nog 5 sessies. Ik voelde me daarna redelijk goed hersteld en in balans.

Luuc houdt van effectief en snel werken. Hij bleek eerlijk en betrouwbaar, waardoor ik me veilig voelde. Hij had, nadat hij mijn antwoorden op de vragenlijst had doorgenomen verder weinig informatie nodig en we konden gelijk aan het werk. Werk, dat wil ook zeggen dat ik thuis ging werken met de zelfhulpoefeningen op CD's en cassettebandjes die ik had aangeschaft. Soms is dat werken, soms lijkt het of je slaapt. Ik heb veelvuldig met de verschillende CD's geoefend.

Tijdens de sessies wordt er veel naar het gevoel gevraagd. Het bleek me dat de problemen waar ik mee zat een oorzaak hadden die ik zelf in stand hield. Dat ik dit onbewust deed werd me steeds duidelijker.
Luuc leerde me gaandeweg naar die oorzakelijke bron ervan te kijken, waardoor ik de waarheid erachter zag. Die waarheid kwam bij mij aan het einde van één van de sessies hard aan. Ik was perplex en kon niet goed aangeven hoe ik me voelde en we namen afscheid. Toen ik buiten stond voelde ik me stuurloos en wist niet wat me te doen stond. Ik belde Luuc met angst en beven op zijn telefonisch spreekuur. En ik kreeg een heel fijn en bemoedigend antwoord. Ik ontmoette nu de mens Luuc, die oprecht eerlijk bleek en inzag dat hij aan het einde van die sessie niet goed had ingeschat hoe ik me moest voelen en toonde veel medeleven en ik merkte dat hij zich zelf heel naar bij voelde dat het zo was gegaan als het was gegaan. Hij bedankte me voor het vertrouwen.

Nu durfde ik ook te spreken over dingen die er niet goed gingen in mijn proces. Zo ook een andere ervaring met hem. Ik wilde stoppen met roken. De tijd bleek achteraf nog niet rijp. Ik werd suïcidaal in ernstige vorm. Luuc belde me, hij voelde intuïtief, en bleef praten tot die pogingsdrang wegviel. Ik ben heel dankbaar. Hij is voor mij niet alleen mijn therapeut geweest maar is ook mijn zielenraadgever. Ik ben toen nog een aantal sessies bij hem geweest, waardoor ik me nog veel beter ging voelen. Het was niet altijd makkelijk, maar ik ben er wel steeds beter uitgekomen.

Hij bracht me ook in contact met een neuraal-therapeut en met Reiki-healing. Ik zocht een Reiki master en haalde de 1e en 2e graad en daarna 3a. Ik behandel nu zelf mensen met Reiki. Ik was blij dat ik mijn expertise als hoofd-verpleegkundige kon combineren met mijn nieuwe wijze van leven. Binnenkort ga ik ook mijn master-graad halen.

Voordat ik bij hem kwam nam ik 56 pillen per dag, allemaal voorgeschreven door de arts/internist. Bij ieder consult bij de arts of internist kon ik weer een serie pillen afbouwen en die bleken niet meer nodig. Door de therapie is dit teruggebracht tot 1 tabletje per dag. Deze blijf ik nog even nemen. Maar ik ben benieuwd of ik door het groeiproces waar ik in ben gekomen, hoe snel ik ook daar mee kan stoppen. Hij heeft me geleerd mijn lichaam en geest steeds meer met elkaar in balans te brengen. Wel kom ik iedere keer voor beslissingen te staan. De ene keer is dat makkelijker dan de andere keer, maar ik voel me wel sterk om dat te doen wat mijn gevoel en lichaam me aangeven. Ik ben blij dat door deze schone therapie chemische medicijnen niet meer nodig zijn.

Miep van de Bergh-Kamps.
64 jaar, ex-hoofdverpleegkundige te Apeldoorn. 26 september 2002
Naschrift

Dag Luuc,

Ik heb in 2003 mijn Reiki-mastergraad behaald en ben in mijn eentje dat jaar 3 maanden naar diverse ashrams in India gegaan en geef tegenwoordig weer in Apeldoorn naast behandelingen ook initiaties aan mensen die Reiki willen ontvangen en doorgeven.
Luuc, bedankt dat je mij naar dit pad leidde. Mijn leven heeft een heel andere wending gekregen en ik ben weer heel gelukkig.

Miep Kamps, 1 mei 2004

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina