Liften, vliegtuigen; paniek. (testimonial na het volgen van therapie bij de Mee-denkers)

Cafeïne in koffie heb ik 20 jaar niet kunnen drinken, na het drinken ervan raakte ik in paniek! Vanaf dat ik klein was, was ik al heel angstig voor van alles en nog wat, dat ging nooit weg, dat bleef. Gedurende mijn lagere school had ik altijd het idee dat er iets was dat mij dingen liet doen, die ik niet wilde, ik was nooit vrij om te doen wat ik zelf wilde, het was of iets mij gebruikte. Rond mijn twintigste liep ik volledig vast in mijn leven. Ik verdiepte mij in occulte zaken en dronk veel, gebruikte kalmeringsmiddelen en slaappillen. Al snel ontwikkelde zich hevige hyperventilatieaanvallen en straatvrees.

Jarenlang heb ik hier mee rondgelopen, niets hielp, tot ik bij een psychiater kwam die mij vertelde dat hetgeen waar ik last van had in Pinkstergemeentekringen een boze geest genoemd werd.
Wat een onzin dacht ik....maar het kan anders lopen. Ik kwam bij een Pinkstergemeente terecht en dat God echt bestaat heb ik gemerkt. Onrust als ik naar de kerk moest, hyperventilatie aanvallen bij het gezamenlijk bidden, scheldende stemmen in mij naar de voorganger toe etc...
Jaren later van veel gevecht ging het dermate goed met mij dat ik toe was aan het herstellen van alles wat kapot gemaakt was in mijn leven. Inmiddels had ik een gezin met twee kinderen en een goed lopende zaak. Maar ik wilde verder.

Liftvrees en vliegangst, daar wilde ik vanaf. Mijn vrouw en kinderen wilde wel eens verder dan Frankrijk en Spanje. Ik ging op een cursus vliegangst van de Stichting Valk in Leiden. Begin was goed, maar al snel bleek dat de liftangst hiermee te maken had. Gedesillusioneerd haakte ik al snel af, ik zou wel behoren tot die groep van 2% die het niet haalde. Door naar de volgende cursus in Nijmegen, zelfde laken een pak, weer die liftangst waar ik eerst vanaf moest komen, voordat wij ook maar überhaupt aan vliegen toe zouden komen.

Ik wist het niet meer, maar al maanden bleef de naam van Luuc Christiaanse in mijn gedachten, waarom weet ik niet. Ik ging weer terug naar Valk en daar begon men weer over die lift. Totaal wanhopig belde ik Luuc op. Ik maakte met hem een afspraak. Het vreemde was dat ik bang was voor allemaal huilende toestanden, maar dat bleef dus volledig uit. Luuc sprak zeer rustig met mij en kwam al snel tot de conclusie dat ik last had van een entiteit. Moeilijk woord, maar verdacht veel overeenkomsten met 'die boze geest' van die Psychiater. Ik heb een paar keer iets gedaan met Luuc, waarbij ik die entiteit gebood mij te verlaten. Direct na die sessie ben ik naar het winkelcentrum gegaan in Amstelveen en daar was een glazen lift. Die zou ik normaal nooit ingegaan zijn, maar nu wilde ik het proberen. Het ging! Een kennis van mij nam mij, biddend en al, mee de lift in op zijn werk, ook dat ging goed. Geen angstaanvallen, geen duisternis, geen paniek, maar rust en overgave.

Nu zou het vliegen ook lukken. En ja hoor, de flightsimulator in zonder problemen, alles ging goed, ik bleef kalm. Dus de lucht in. Dat zou dus in december zijn, nu twee jaar geleden. s'Avonds gaan wij dus met een groep richting vertrekhal. Ik werd doodzenuwachtig, voelde mij weer vreemd worden in mijn hoofd en rende het klaar staande toestel uit in blinde paniek. Buiten gekomen was dat verschrikkelijk lege gevoel van hoe vertel ik het mijn familie die straks een telefoontje verwacht van mij uit Italië.

De weken hierna waren een ramp, thuis onbegrip en ook verdriet , want nu zouden wij nooit gezamenlijk op vakantie kunnen gaan!

Ik ben daarna nog een aantal keer bij Luuc geweest. Luuc vertelde mij de laatste keer dat ik vrij was, het gekke was ook dat ik silhouetten van Engelen zag. Die keer daarop in de kerk, bij een bidavond, voelde ik dat ik anderhalf uur lang in contact stond met God, ik was na afloop vrij en voelde mij zo gelukkig en licht in mijn hoofd.
Twee weken later vloog ik met de oprichter van Valk boven Almere in een sportvliegtuig.
Twee maanden later vloog ik met dat zelfde vliegtuig naar Texel.
Twee maanden later met een Fokker Friendship naar Zweden.
Twee maanden later met een Boeing 737 naar Finland. Op het kaartje terug stond "from Hel" (Helsinki) to Amsterdam
Die zomer naar Mallorca gevlogen, fantastisch!
Deze zomer naar Thailand, hotel in Bangkok 18 hoog!

Geen probleem meer, geen angst meer, geen straatvrees meer, geen hyperventilatie,.....
Liften, vliegtuigen; paniek. Cafeïne in koffie heb ik 20 jaar niet gedronken, na het drinken ervan raakte ik in paniek! Sloten koffie drink ik nu, zonder probleem. De tandarts kon nooit te ver in mijn mond werken vanwege braakreflexen ....waardeloos, hij kon nooit wat bij mij doen... Nu ga ik zonder probleem naar hem toe, foto's maken, behandelingen, verstandskies laten trekken, brug laten maken,...zonder probleem.

Er is sinds de bezoeken aan Luuc (totaal 5 keer) erg veel veranderd in mijn leven. Natuurlijk geloof ik in God die mij al die wegen heeft gewezen en me naar Luuc heeft geleid. Dat Luuc een bijzonder man is met bijzondere gaven staat voor mij vast.

Bedankt Luuc!

Mijn naam is René, ik ben 45 jaar oud en woon in Almere.

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina