linda-small
Robèr van den Brink ★
Business Development Director at IT-Ernity Internet Services: a leading provider of business critical managed services
Bevooroordeeld als ik was over de 'beroepsgroep' waar Luuc deel van uit maakt verwachtte ik het nodige aan zweverigheid in combinatie met een hoog geiten wollen sokken gehalte. Niets bleek minder waar. Luuc oogt als een dokter. Vriendelijk, vertrouwd, geruststellend en met beide benen op de grond. In eerste instantie een en al luisterend oor, maar direct daarna concreet en to-the-point. Luuc had in mijn geval binnen anderhalf uur  'het lek boven'. Dat zorgde er voor dat we, veel sneller als ik had verwacht, daadwerkelijk aan de slag konden. Luuc wist met diverse technieken en een continue evaluatie in enkele weken tijd mijn bijna 40 jaar oude erfenis op een zeer bevredigende wijze acceptabel te maken. Een en al respect!
9 mei 2012, Robèr van den Brink ★ was een klant van 'Luuc' 'Christiaanse'
 
Dit artikel stuurde Rober naar Linda Magazin en het werd gepubliceerd in het augustusnummer in 2014
 
Al van kinds af aan had ik ernstige problemen met voor langere tijd van huis gaan. Hoe zich dat exact manifesteerde weet ik niet meer precies en daarom grijp ik even terug naar, pak 'm beet, de laatste 10 jaar (ik ben nu 53).
 
De vakanties waren altijd al een teken aan de wand. Zodra wij met ons gezin (we hebben 5 kinderen in de leeftijd van 7 - 18 jaar) arriveerden op de plaats van bestemming werd ik overmand door een onbeschrijflijk gevoel. Geen eetlust, baksteen in m'n maag, onrust, prikkelbaar, ... Eigenlijk gewoonweg ongelukkig. Na enkele dagen ebde dat gevoel altijd weg en werd ik weer de man en vader die mijn vrouw, resp. kinderen kennen. Tot die tijd lieten zij mij min of meer met rust, omdat ze wisten dat ik tijd nodig had om mijn draai te vinden en de situatie (alsof een vakantie zo erg is?!) onder controle te krijgen.
 
Zeven jaar geleden kregen mijn collega's het eindelijk voor elkaar. Na jarenlang zeuren dat ik toch echt eens met hun mee moest op wintersportvakantie trok ik de stoute schoenen aan en ging mee. Een zeer slecht besluit bleek al bij het vertrek van huis, want nog voordat ik aan was gekomen bij Schiphol om in het vliegtuig te stappen richting Andorra kon ik wel huilen van intens verdriet. Vijf dagen lang heb ik gevochten tegen de tranen, hadden mijn collega's het grootste plezier en dompelde ik mij in zelfmedelijden. Overdag had ik skiles en daarmee de nodige afleiding, maar zodra dat voorbij was werd ik weer gegrepen door dat al eerder genoemde onbeschrijflijke gevoel. Alleen 's avond ging het goed. Dan hielp de alcohol mij en was het ok. Met alle gevolgen van dien, want een kater + heimwee = het diepste dal.
 
Het absolute dieptepunt was 6 jaar geleden. In de meivakantie ging ik een week naar Rome met mijn oudste dochter Sharon (toen 12). Deze week vakantie staat niet op zich zelf. Wij hebben al onze kinderen een exclusieve (1 op 1) vakantie beloofd wanneer zij in groep 8 zitten. Sharon was, zo gezegd, de eerste en had de onfortuinlijke eer om met een vader op vakantie te gaan die alles behalve vader was. De vakantie, waar we allebei zo lang naar uit hadden gekeken, werd een drama. Ik heb gevochten tegen het gevoel, ik heb mijzelf vervloekt, ik huilde mij 's avonds in slaap, ik was stil, in mijzelf getrokken en diep ongelukkig. Van pure ellende heb ik Sharon het maar verteld. Wat er in mij om ging, waarom ik zo stil was en wat dat deed met mijn gevoel. Ze toonde begrip en daarmee had ik ineens een meisje van 12 om af en toe tegen aan te praten. Bijzonder.
Eenmaal thuis beseft ik mij dat ik nog 4 van dergelijke reizen voor de boeg had. En de eerstvolgende was al over 2 jaar. Dat zou iets moeten zijn waar je als vader naar uit kijkt, maar niets van dat alles; baksteen in mijn maag!
 
De ervaring met Sharon was een kentering. Dat mocht nooit meer gebeuren. Ik besloot om op zoek te gaan naar hulp. Met een beetje googlen en een telefonisch consult kwam ik terecht bij Luuc Christiaanse van 'De Meedenkers'. Luuc is onder andere gespecialiseerd in hypnotherapie en psychotherapie en wist mij in een telefonische intake van 30 minuten te vertellen dat ik naar alle waarschijnlijkheid last had van een negatieve ervaring uit mijn jonge jaren. Hij kon mij helpen, waren zijn woorden, en wij maakten een afspraak voor een eerste sessie. Het gaat wat ver voor nu om in detail te vertellen wat wij gedaan hebben en hoe hij wist door te dringen tot mijn leven als 9 jarig jongetje, maar ik kan je vertellen dat er een wereld voor mij open ging. Een wereld die ik ver weg had gestopt en die er uiteindelijk toe leidde dat de bron van mijn heimwee werd bloot gelegd. Na zeven sessies had ik voldoende 'gereedschap' om mijn heimwee een plek te geven en er mee te kunnen 'handlen'. Het enige wat nog ontbrak was de praktijk ervaring...
 
Een jaar later was het zover. De meivakantie met mijn dochter Thessa naar Istanbul. The proof of the pudding, er op of er onder, alles of niets. Het werd er op en alles. Het werd een fantastische vakantie waar ik met volle teugen van heb kunnen genieten. Al bij aankomst in het hotel wist ik genoeg. Ik was ontspannen, voelde mij goed, ik had er zin in. Ik was genezen!
 
Bottomline voor iedereen met wie je gaat praten: er is hoop. Waarschijnlijk niet voor iedereen en waarschijnlijk ook geen garantie, maar als het bij mij kon werken dan kan dat ook bij anderen.
voor Linda magazine van augustus 2014
Robèr van den Brink
Apeldoorn

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina