Zelfhulp CD's

Angsten

Vier jaar geleden kwamen bij Bas Fortgens (35) ineens angsten op. Ik durfde al eerder ook niet vin de lift, was licht claustrofobisch. Maar vier jaar geleden werd het echt erg. Ik kreeg paniekaanvallen en wist niet wat te doen. Ik durfde niet bij anderen in de auto te gaan zitten, want dan had ik zelf geen controle en vliegen, daar dacht ik niet eens aan. Toen de angstaanvallen hem begonnen te belemmeren in zijn dagelijks functioneren riep Bas hulp in van het RIAGG. “Daar werd mijn verleden uitgespit”, vertelt hij. “Ik kreeg ook antidepressiva, en die hielpen op zich goed tegen de angsten”

Vicieuze cirkel

Bas wilde echter niet zijn hele leven blijven slikken, voelde zich een patiënt met die medicijnen en stopte ermee. “Na een tijdje kwamen die angsten weer in alle hevigheid opzetten”. Via Christiaanse ontdekte hij dat het sluimerende angstgevoel, dat altijd aanwezig was, voorkwam uit een chronische vorm van hyperventilatie. “Dat is een vicieuze cirkel. Ik voelde dat het mis ging maar kon het niet stoppen”. Dankzij acht sessies bij Christiaanse en de zelfhulp-CD’s met oefeningen voor thuis kan Bas het nu wel stoppen. “Ik luister nu beter naar mijn lichaam en gebruik het ankeren, tong en vingertoppen, meteen als ik spanning voel. Ik ben een nuchter iemand, maar dit helpt echt! Ik slik al een hele tijd geen antidepressiva meer en het gaat goed. Die angsten zullen nooit helemaal verdwijnen, maar dat vind ik niet erg. Ze zijn hanteerbaar geworden en beheersen mijn leven niet meer”

Bas Fortgens
Faalangst

“Hoeveel rijlessen ik gehad heb daar durf ik niet een s over na te denken, ik had er wel een paar wereldreizen van kunnen betalen “ , zegt ze. “Bij de rijlessen voelde ik me al angstig, maar het ergste was het bij het examen. Het is een vorm van faalangst. Ik wilde zelf alles onder controle houden en in het verkeer doen zich nou eenmaal onverwachte situaties voor”

Om haar examenvrees te beteugelen, heeft Petra alles geprobeerd. Kalmeringstabletten, kruidenthees, je kunt het zo gek niet bedenken. Niets hielp. Toen hoorde ze van Luuc Christiaanse een zijn methode. Ze belde hem en kreeg een bandje toegestuurd. Toch zakte ik de eerste keer erna weer. Het ankeren lukte niet zo goed, dus de zenuwen kregen de overhand.

De keer erna lukte het wel. “Ik was net zo zenuwachtig als anders en voelde mijn benen trillen. Toen heb ik diep uitgeademd en ben heel sterk gaan concentreren op het fijnen gevoel, dat ik had bij het snorkelen tijdens mijn vakantie op Malta. Toen ging het paniekgevoel weg en ik ben geslaagd!! Paniek tijdens het rijden heeft Petra niet meer. “De eerste keer dat ik alleen reed had ik het nog wel en heb toen ook geankerd. Maar nu weet ik dat ik kan rijden en voel ik me geweldig achter het stuur.

Petra 

Ik zelf ben al heel lang een heel tevreden gebruiker van de cd's voor volwassenen.

Dus luisterde ik naar de cd die je als eerste voor mijn dochter Celine hebt ingesproken. Ik vind eigenlijk het nummer Knuffeleiland op deze cd de beste die ik van je heb gehoord.

Jose, Amstelveen 2004

Hallo Luuc,

Ik ben gestalttherapeute, op dit moment zonder eigen praktijk, en ik werk als maatschappelijk werkster. Met name "De Droom" acht ik zeker geschikt voor sommige cliënten. Voor de Ont-knoping is behoorlijk wat zelfinzicht en zelfreflectie nodig. Die zou ik hoogstens na een therapeutisch traject meegeven.
De Ont-knoping heb ik met veel resultaat al een aantal keren beluisterd. Mijn complimenten voor deze bijzondere cd, die mij zeker meer inzicht, inspiratie en rust heeft gebracht. De oefeningen op de cd hebben mij als hulpverlener geinspireerd om in mijn werk meer gebruik te maken van verhalen en metaforen.

Hartelijke groet,

Sigrid Teunis, Zeist
18 november 2003

Hallo Luuc Christiaanse,

Mijn naam is Brigitte van Delft, 33 jaar. Ik heb uw cd's Een Prettige Vlucht en De Droom al vele malen beluisterd en ik wil u even een reactie daarop geven.Het zijn mijn twee lievelings cd's. Ze luisteren bijzonder prettig, o.a, door uw manier van spreken en uw prettige stem. Ik heb al heel wat ontspannings-cd's beluisterd, maar geen zo prettig als uw cd's. Mijn complimenten dus !

Met vriendelijke groeten
Brigitte van Delft, Leiderdorp

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina