Faalangst

“Hoeveel rijlessen ik gehad heb daar durf ik niet een s over na te denken, ik had er wel een paar wereldreizen van kunnen betalen “ , zegt ze. “Bij de rijlessen voelde ik me al angstig, maar het ergste was het bij het examen. Het is een vorm van faalangst. Ik wilde zelf alles onder controle houden en in het verkeer doen zich nou eenmaal onverwachte situaties voor”

Om haar examenvrees te beteugelen, heeft Petra alles geprobeerd. Kalmeringstabletten, kruidenthees, je kunt het zo gek niet bedenken. Niets hielp. Toen hoorde ze van Luuc Christiaanse een zijn methode. Ze belde hem en kreeg een bandje toegestuurd. Toch zakte ik de eerste keer erna weer. Het ankeren lukte niet zo goed, dus de zenuwen kregen de overhand.

De keer erna lukte het wel. “Ik was net zo zenuwachtig als anders en voelde mijn benen trillen. Toen heb ik diep uitgeademd en ben heel sterk gaan concentreren op het fijnen gevoel, dat ik had bij het snorkelen tijdens mijn vakantie op Malta. Toen ging het paniekgevoel weg en ik ben geslaagd!! Paniek tijdens het rijden heeft Petra niet meer. “De eerste keer dat ik alleen reed had ik het nog wel en heb toen ook geankerd. Maar nu weet ik dat ik kan rijden en voel ik me geweldig achter het stuur.

Petra 

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina