Angsten

Vier jaar geleden kwamen bij Bas Fortgens (35) ineens angsten op. Ik durfde al eerder ook niet vin de lift, was licht claustrofobisch. Maar vier jaar geleden werd het echt erg. Ik kreeg paniekaanvallen en wist niet wat te doen. Ik durfde niet bij anderen in de auto te gaan zitten, want dan had ik zelf geen controle en vliegen, daar dacht ik niet eens aan. Toen de angstaanvallen hem begonnen te belemmeren in zijn dagelijks functioneren riep Bas hulp in van het RIAGG. “Daar werd mijn verleden uitgespit”, vertelt hij. “Ik kreeg ook antidepressiva, en die hielpen op zich goed tegen de angsten”

Vicieuze cirkel

Bas wilde echter niet zijn hele leven blijven slikken, voelde zich een patiënt met die medicijnen en stopte ermee. “Na een tijdje kwamen die angsten weer in alle hevigheid opzetten”. Via Christiaanse ontdekte hij dat het sluimerende angstgevoel, dat altijd aanwezig was, voorkwam uit een chronische vorm van hyperventilatie. “Dat is een vicieuze cirkel. Ik voelde dat het mis ging maar kon het niet stoppen”. Dankzij acht sessies bij Christiaanse en de zelfhulp-CD’s met oefeningen voor thuis kan Bas het nu wel stoppen. “Ik luister nu beter naar mijn lichaam en gebruik het ankeren, tong en vingertoppen, meteen als ik spanning voel. Ik ben een nuchter iemand, maar dit helpt echt! Ik slik al een hele tijd geen antidepressiva meer en het gaat goed. Die angsten zullen nooit helemaal verdwijnen, maar dat vind ik niet erg. Ze zijn hanteerbaar geworden en beheersen mijn leven niet meer”

Bas Fortgens

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina