Vergoedingen zorgstelsel

Hypnotherapie als specialisme wordt door de meeste zorgverzekeraars ten dele vergoed. Als u twijfelt over uw mogelijkheden, belt u ons gerust voor advies. De kernfusietraining®, die vanuit 't verklarings -en behandelmodel - Het kernfusiemodel® (1997) - zoals hiernaast, met 'n link in het blauwe veld naar een powerpointpresentatie te zien is, komt voort vanuit onze hypnotherapeutische en systemische inzichten.
Luuc is in het bezit van een ECP en WCP (Europees -en Wereldcertificaat psychotherapie via de Europese Associatie voor Psychotherapie en de World Council for Psychotherapy)
 
Een enkele sessie bij de Mee-denkers kost € 90,-- en duurt 45 minuten. Voor mensen die bijv. van veraf komen stellen we vaak voor om twee keer per maand een dubbele sessie af te spreken, waarbij - tussendoor - thuis, elke dag weer met de beproefde zelfhulp-cd's kan worden gewerkt. Deze unieke zelfhulp-cd's kunnen ook (met korting en zonder administratie en verzendkosten) via onze website worden besteld (zie hier links naast met een link in het rode veld). Indien u geen cd speler (meer) heeft kunt u ook (met korting) een download bestellen
 
Daarnaast staan er veel artikelen mbt de hypnotherapie en haar werking op deze site.
Toets daarvoor in de zoekfunctie 'zoeken' het woord hypnotherapie
 
De door ons gegeven psychotherapeutische vorm van hypnotherapie valt meestal toch onder de aanvullende verzekeringen (onder het kopje 'alternatieve geneeswijzen. Vanaf 2008 tot en met 2012 werkten we , geheel volgens wet –en toenmalige regelgeving vooral samen met een psychiater binnen de tweede lijn GGZ. Voor 1 januari 2014 viel onze therapie ook nog onder 1st lijns psychologische zorg.
 
Door marktmanipulatie van zorgverzekeraars en het ministerie, is dit ondanks dat deze vorm van werken effectiever en efficiënter werkt, in 2012 uit de basisverzekering 'wegbezuinigd'.

Wereldwijd - en zeker ook in Europa - is hypnotherapie geen alternatieve geneeswijze, maar één van de meest effectieve modaliteiten binnen de Psychotherapie als vakgebied.
Dit omdat mbv hypnose gebieden van het onderbewuste kunnen worden bereikt, waar andere benaderingswijzen niet bij kunnen.
 
Om voor onze behandelingen 'hypnotherapie' voor vergoeding in aanmerking te komen moet men zich in Nederland vanaf 2015 extra verzekeren, gek genoeg, onder het kopje 'alternatieve' geneeswijzen. Ook in 2020 is dat nog steeds het geval omdat ik lid ben van het NVPA en geregistreerd sta bij de RBCZ.
Het lidmaatschap bij de NAP heeft voor de vergoedingen in Nederland geen meerwaarde meer ondanks dat het ECP bij de EAP een heel hoge kwaliteit waarborgt. Vandaar dat ik me sinds 1 januari 2015 heb laten uitschrijven uit het NAP register. We sta ik nog steeds geregistreerd in het EAP register en het WCP register (Europees register en World councel of psychotherapistst, beide gevestigd in Wenen.
De hoogte van de vergoeding binnen het aanvullende pakket is afhankelijk van de verzekeraar waarbij u bent aangesloten. Meestal krijgt u een maximum dagvergoeding en geldt er een maximum jaarvergoeding per verzekerde. Menzis vergoedt 80% van de behandeling met een variabel te verzekeren jaarbudget.
 
U betaalt bij ons dus eerst contant en krijgt een factuur, die u daarna (vaak deels) kunt declareren.
 
Hieronder staan de best mogelijke vergoedingen voor 2017voor een aantal verzekeringsmaatschappijen.
Controleer uw vergoedingsmogelijkheden bij korte behandelingen van 25 minuten:
Voor korte behandelingen van 20 minuten wordt euro 40 berekend.
https://nvpa.org/verzekeringen/public

In het basispakket wordt vanaf 2014 de door ons gegeven psychologische zorg niet langer vergoed in de basispolissen. In 2017 wordt het onder alternatieve geneeswijzen vergoed

https://nvpa.org/verzekeringen/public

 

Sinds 2013 wordt hypnotherapie ECP helaas alleen vergoed in het alternatieve pakket van uw aanvullende verzekeringen onder het kopje psychosociale zorg. Vanaf 2017 worden de behandelingen vergoed onder het kopje alternatieve geneeswijzen of psychosociale zorg. We staan sinds de opheffing van het NGVH geregistreerd per 1 januari 2017 bij de NVPA, RBCZ, SCAG, EAP, WCP, NVNLP.

Controleer uw vergoedingsmogelijkheden bij korte behandelingen van 25 minuten:

https://nvpa.org/verzekeringen/public

Lees meer...

Premies en de eigen bijdrage vormen inmiddels een groot gedeelte van de kortdurende therapie.

Vergoedingen van behandelingen psychotherapeutische zorg 2e lijn via DBC zijn alleen mogelijk met een verwijzing psychotherapie van de huisarts of psychiater. Dit is alleen mogelijk bij zware problematiek, mits geïndiceerd.

Hoewel we van 2008 tot 2012 binnen de verzekerde GGZ zorg zeer prettig, effectief en concurrerend binnen de 2e lijns zorg konden werken is dit door de onbegrijpelijke gewijzigde gemeenschappelijke houding van Ministerie van VWS, zorgverzekeraars en NZa sinds juni 2012 niet meer mogelijk voor ons.

In 2017 wordt het onder alternatieve geneeswijzen vergoed https://nvpa.org/verzekeringen/public

Er waait een zware storm over Nederland. Helaas gaat dat ook ten koste van onze clienten.

Ook zullen de 1st lijns behandelingen via Menzis vanaf 1-1-2014 niet langer worden vergoed met de bewuste verwijzing van de huisarts. Wel kunt u de behandelingen vergoed krijgen uit het aanvullende pakket.

Overige mogelijkheden om de effectieve Kernfusietraining te bekostigen

Coaching

Onze coachingstrajecten middels Kernfusietraining® bij verbeterring van de persoonlijke effectiviteit, worden door bedrijven vaak vergoed, daar ze zeer effectief zijn in vergelijking met die trajecten die door de meeste psychologen worden gegeven.

Voor HR managers is het goed om te beseffen dat het effectiever en efficienter is om al bij lichte signalen een dergelijk preventief traject aan te bieden. Dit om langdurige uitval voor te zijn.

Bel voor een vrijblijvende presentatie die Luuc Christiaanse graag zelf komt geven op locatie (bij bedrijven groter dan 25 medewerkers).

 


 

Lees meer...

Psychotherapeutische behandelingen waaronder hypnotherapie (let op hypnotherapie valt weer onder alternatieve zorg en dus niet onder de verplichte eigen bijdrage)

Dit overzicht kent 3 groepen m.b.t. vergoedingen van NVPA therapeuten:

In 2017 wordt het onder alternatieve geneeswijzen vergoed https://nvpa.org/verzekeringen/public

a. Vergoedingen vanuit de Basisverzekering 1e lijn: Psychologische Zorg (Niet meer mogelijk vanaf 2014)
b. Vergoedingen vanuit de Basisverzekering 2e lijn: Ambulante GGZ  (Niet meer mogelijk sinds juni 2012)
c. Vergoedingen vanuit de Aanvullende Verzekeringen (weer vanaf 2014, net als voor 2007)

Lees meer...

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina