Hoe herken je een burnout - en hoe kun je een je een (naderend) burnout behandelen?
Werkstress een wezenlijk gevaar voor de gezondheid, vindt ook minister Lodewijk Ascher

Burnoutklachten kun je verbeteren door rust te nemen maar vooral door de onderliggende problematiek onder ogen te durven zien en deze aan te pakken en op te lossen. Kernfusietraining® is een integrale aanpak waarbij diverse succesvolle interventies geïntegreerd zijn tot een effectief werkende interventiemethode. De diagnose wordt zowel mentaal, emotioneel, lichaamsgeoriënteerd, als systhemisch afgenomen.

Het behandelplan is ook op de harmonisering van de dimensies gericht.Zodra de diagnose burnout is gesteld, of liefst - lang ervoor - kan met de training begonnen worden. In het geval van een lichte overspanning duurt een traject 7 maal 1½ uur. De duur van zo'n traject kan oplopen tot het dubbele en bij een zeer ernstige burnout tot wel vijf van deze kortere trajecten van 7 maal 1½ uur, waarbij indien nodig naast onze behandeling, ook een traject osteopathie, energetische massage en/of voetreflexologie wordt aangeraden.

Met technieken uit de Kernfusietraining® kan de cliënt zich een methode eigen maken om zelf de blijvende verstoring van de neuro-immunologische balans steeds weer geheel of gedeeltelijk op te heffen. Door de oefeningen van de training komt de cliënt weer tot rust. In de stressreductietraining wordt gewerkt met technieken uit reiki, reflexologie, homeopathie, energetische therapie, hypnotherapie, nlp, transactionele analyse, RET, famillieconstallatiewerk en andere vormen van holistische psychotherapieën. De zelfhulpmethode met zelfhulp-cd's wordt aangereikt om thuis mee te werken. Ademoefeningen, concentratie en herhaling, herhaling, herhaling, is hierbij heel belangrijk. Regelmatig thuis werken met de cd's werkt sterk stressverlagend en is ook meteen voelbaar. Als een cliënt met burnoutklachten naar verloop van tijd haar of zijn collega's gaat opzoeken op het werk wordt vaak al wanhopig geconstateerd dat de snelheid waarmee iedereen bezig is, alle opdrachten die gedaan moeten worden zo'n verlammend effect hebben, dat hij of zij denkt dat nooit meer te kunnen.

Teruggaan naar het werk wordt meestal gevoeld als haast onmogelijk. Om deze gedachten en gevoelens te veranderen wordt hier bij Kernfusietraining® preventief aandacht aan besteed door tijdens de training al direct te leren hoe grenzen te stellen. Liefst voordat er sprake is van burnout-klachten kan de cliënt al beginnen met Kernfusietraining® om preventief de innerlijke stressbronnen aan te pakken. De intake-vragenlijst wordt nadat er een afspraak is gemaakt voor een kennismakingsgesprek thuis ingevuld vooraf aan dat gesprek.