Table of contents
« Vorige Volgende »
Verschillende soorten slaapstoornissen

Er zijn volgens de DSM 4 (een standaard werk voor het diagnosticeren van psychische klachten) wel zo'n vijftien verschillende soorten slaapstoornissen. Daarnaast is er stress. Stress wordt al de pest van de 20st en 21st eeuw genoemd. Toch kun je bij veel van deze stoornissen met een 'schone' stressreductie methode snel resultaten behalen.

De methode is zo'n 10 jaar in kleine kring werkzaam gebleken en is beschikbaar in een serie van vier zelfhulp-cd's. 'De Droom', 'Een prettige Vlucht' , 'De Bevrijding' en 'De Ont-knoping'. Geen bijwerkingen en je kunt het zelf aanleren, thuis in je eentje of met elkaar. Binnen een dag of tien kun je leren zo makkelijk te ontspannen dat je wel inslaapt ar in een groep. Door de CD te beluisteren op een rustige stoel of bed ontspannen veel mensen bij de stem van Luuc Christiaanse. (Het is een aspect van 'Personal- en Stress-management'). De prettige gitaarklanken van Michiel Brandes ondersteunen dit ontspanningsverhaal. Tegelijkertijd wordt een methode aangereikt om de ontspanning vast te leggen en weer op te roepen in het dagelijks leven. De cd is geschikt voor mensen die makkelijker in slaap willen komen bij bijvoorbeeld jetlag of ander slaapstoornissen of bij naderende spannende evenementen.

Bij een examen is het ook altijd handig om de stress de baas te blijven. Je kunt ook altijd maar beter preventief aan je gezondheid werken en je zelfherstellende krachten optimaal in vorm houden. Het is inmiddels alom bekend dat te veel stress en te weinig slaap het afweersysteem ondermijnen kan. Stress veroorzaakt o.a. klachten zoals: spanningshoofdpijn, inslaapproblemen, doorslaapproblemen, (examenvrees, spreekangst, zoals bij te hoog ademen - hoofdpijn - buikpijn - nek- en schouderklachten). Voor mensen, die een te 'hoge', onrustige ademhaling hebben. Door het werken met de zelfhulp-cd wordt het ademen rustiger en komt deze dieper vanuit de buik. En door de ontspanning die het brengt werkt het ook goed bij: biotritme verstoring /inslaap- en doorslaapproblemen, Het patroon van 'malen' doorbreek je hiermee, waardoor je makkelijker inslaapt.