'Ik kon terecht bij Luuc Christiaanse, van De Mee-denkers, persoonlijk coach en hypnotherapeut die helpt bij stress, conflicten en angstgevoelens. Zijn praktijk is bij mij in de buurt en ik voelde me meteen bij hem op mijn gemak, hij was écht geïnteresseerd en absoluut niet zweverig.
Voor de eerste afspraak stuurde hij me een uitgebreid vragenformulier met vragen over mijn karakter, mijn leven en mijn familie. We hebben daarna uitgebreid met elkaar gepraat. Uit wat ik vertelde, maakte hij op dat ik nagelbijt uit stress. Op vakantie kan ik het immers laten. Maar volgens mij komt dat meer omdat ik op vakantie geen kranten lees en me niet hoef te concentreren. Als ik me wil concentreren of de krant lees, lukt dat veel beter met nagelbijten. Voor mijn gevoel neem ik informatie dan veel beter op. Zelfs als ik pieker over een boodschappenlijstje, moet ik nagelbijten.

Volgens Luuc werk ik teveel met mijn hoofd, mijn hoofd zit soms zo vol dat ik geen informatie meer kan opnemen. De baan waardoor mijn levensenergie stroomt, raakt verstoord. Automatisch herstel ik die baan als ik mijn hand naar mijn mond breng, dan is het systeem weer rond. Veel mensen brengen in stress situaties onbewust hun hand naar hun gezicht. Luuc heeft me geleerd dat het veel efficiënter is door mijn duim en wijsvinger op elkaar te plaatsen en tegelijkertijd mijn tong tegen mijn bovenste voortanden te duwen. Daarmee hou ik de energie bij me. En het klinkt ongelooflijk, maar toen ik het deed, voelde ik meteen energie bij mezelf vrijkomen. De energie zakte van mijn hoofd naar mijn buik en dat voelde veel prettiger, veel rustiger.

Daarna bracht hij mij in trance om mij te helpen weer in balans te komen. Het goede, ontspannen gevoel dat ik kreeg moest ik vasthouden of zoals hij het noemt 'verankeren' zodat ik het gevoel weer kan oproepen wanneer ik het nodig heb. Die trance was helemaal niet zo diep en eng als ik had verwacht, je kunt op elk moment je ogen weer openen. Na afloop kreeg ik de sessie mee op een cassettebandje en speelde dat elke dag af. Na het werk ging ik even een half uurtje liggen met de walkman op. Heerlijk! Het is eigenlijk een vorm van zelfhypnose en het werkt geweldig. Ik breng mezelf in een droomsituatie, de ene keer is die dieper dan de andere keer. Ik concentreer me op zijn stem, op de suggesties die hij doet. Ik loop langs een strand en kom verschillende situaties tegen. Tenslotte praat hij me 'wakker' en voel ik me helemaal opgeknapt. Ik ben weer vol energie.

En dat goede gevoel probeer ik te verankeren. Elke keer als ik de neiging heb om nagel te bijten, duw ik mijn duim en wijsvinger op elkaar en duw ik mijn tong achter mijn tanden. Het werkt beter dan nagelbijten, echt waar! Wanneer ik het doe, concentreer ik me automatisch op mijn adem. Ik voel me veel rustiger, ben ook helderder in mijn hoofd geworden.

Wat Luuc betreft had ik het bij twee sessies kunnen laten, en het verder thuis kunnen doen. Maar ik was bang dat het dan niet goed zou beklijven, dus hebben we vier sessies gedaan. Elke week één. Soms kan ik het nagel bijten niet laten en moeten mijn duimen het ontgelden. Nagelbijten is natuurlijk ook nog erg lekker. Maar na mijn vakantie moet het afgelopen zijn. Ik neem het bandje mee en dan moet het me definitief lukken. Ik heb inmiddels al nagels op mijn andere acht vingers en kan nu een gevallen dubbeltje oppakken. Vroeger moest ik ze laten liggen, ik kon ze toch niet oprapen."

Grafisch vormgeefster Corry Warbout werkt voor de Viva
(bron: Viva-artikel)

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina