CD De Ont-knoping, inzicht in je zelf van Oreade Music Beluisterd door: Eindredacteur Ilse Dekker
Wat belooft het?

De oefeningen op deze cd pretenderen niet een langdurige therapie- of coachingstraject te kunnen vervangen. Wel kunnen ze de eerste stap vormen op weg naar inzicht in je eigen functioneren.

Hoe gaan de makers te werk?

Voor je met de oefening begint, stel je jezelf een vraag die verband houdt met waaraan je wilt werken. De cd is verdeeld in vier stukken. In de eerste oefening ga je op zoek naar de wortels
Van de overlevingsstrategie, die je nu het meeste last bezorgt. Je gaat terug naar je jeugd, en elke keer als je deze oefening doet, scan je weer een ander stukje van je vroege jeugd. Zo krijg je steeds meer inzicht in hoe je al vroeg hebt geleerd bepaalde pijn te vermijden. De candle-light-achtige stem vertelt rustig hoe je je kunt ontspannen (en dat werkt best goed). Hij vraagt je details van je jeugd te herinneren, alsof je weer terug bent in je ouderlijk huis. En ik móet zeggen, ik heb het nu één keer gedaan en er kwam best nog wat naar boven. Deel twee is een ontspannen stukje muziek, lekker voor het slapen gaan. In het derde deel ga je, via metaforen met dieren, op zoek naar ' wie je bedoeld was te zijn'. Deel 4, een openbaring, zonsopgang is bedoeld als opwekkend programma om 's ochtends verkwikt op te staan.

Beste tip?

Om terug te gaan naar je vroege jeugd. Dit hoeft niet alleen een zelfinzichtfunctie te hebben. Het is ook leuk om je dingen van vroeger weer te herinneren, om je weer klein te voelen (dat je ergens nog niet bij kon, wat voor vloerbedekking je had bijvoorbeeld).

Meest hilarisch?

Toen ik de cd aanzette, moest ik wel even wennen aan die candle-light-achtige stem en muziek. En toen ik me in een slang moest verplaatsen, kreeg ik toch wel even de kriebels: ik háát slangen!

Had je van te voren het idee dat je iets aan deze cd zou kunnen hebben?

Ik had echt totaal geen idee wat ik me hierbij moest voorstellen. En toen ik daar lag te luisteren, dacht ik wel eens: ja ja, het zal wel... Maar als je serieus je best doet het te volgen doet het toch meer met je dan je denkt.

Heeft het effect gehad?

Als 'slaapbegeleidingsprogramma' werkte het bij mij best goed. Een aanrader voor mensen die moeilijk in slaap vallen. Maar je moet wel erg je best doen om tot meer zelfinzicht te komen. De cd vaker beluisteren zou misschien helpen.

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina