Table of contents
« Vorige Volgende »

De Telegraaf zaterdag 1 augustus 1998  door Nolly Speijers

Arsenal speler Dennis Bergkamp heeft zo’n last van vliegangst dat hij niet mee wil doen aan het WK in Japan in 2002

AMSTERDAM– Het lijkt te simpel om waar te zijn. Je zet een cd’tje op en ineens durf je wel te vliegen, heb je geen examenvrees meer en stap je tóch de lift in, terwijl je voorheen altijd de trap nam.

Volgens Luuc Christiaanse, bedenker van de cd Een Prettige Vlucht, is het inderdaad zo simpel. Overtuigd van de werking van zijn zelfhulpprogramma durft hij ook iemand als Dennis Bergkamp uit te nodigen zijn methode te volgen. Christiaanse. “Als hij doet wat er staat stapt hij ook straks het vliegtuig in” Wie weet doet de Arsenal-ster in 2002 toch mee aan het WK voetballen in Japan.

Luuc Christiaanse, die al eerder de Droom-cd voor slaapproblemen heeft gemaakt, is trainer personal management. In zijn instituut in Amstelveen begeleidt hij mensen bij stress, conflicten en angstgevoelens, zowel particulier als voor bedrijven. Ik geef al een paar jaar cassettebandjes met oefeningen mee naar huis om angsten op te lossen of beheersbaar te maken. Het bleek effectiever te werken als men er ook thuis mee aan de gang ging. Daaruit is het idee van de zelfhulp- cd’s ontstaan.

De cd Een Prettige Vlucht die vanaf vandaag in de winkel ligt en ƒ 42,50 (€ 19,50) kost is niet revolutionair nieuw. Er zijn meer ontspanningsmethoden, maar deze cd met bijbehorend doe-boekje is nu als zelfhulpprogramma tegen vliegangst ook voor een breed publiek toegankelijk. Ook de drempelvrees om in therapie te gaan verdwijnt erdoor. Men kan immers gewoon thuis blijven. In drie kwartier wordt de luisteraar op het prettige stemgeluid van Luuc Christiaanse en de muzikale klanken van Michiel Brandes, tot ontspanning gebracht.

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina