Door Wessel Penning Ademen door je navel bij de slaap-cd.

Inslaapmethode is vreemd en irritant, maar zorgt ook voor ontspanning.Luuc Christiaanse. '
In mijn praktijk valt negentig procent van mijn patiënten bij deze aanpak in een diepe slaap.

Een lieflijk wit duifje siert het hoesje van de Droom-cd.

Andere tijden zijn gekomen. Gebruikten moeilijk slapende mensen vroeger een kruik, een bad of warme melk om alsnog de slaap te vatten, tegenwoordig zijn tegen slaapproblemen zelfs 'slaap cd's in zwang. 'De verslaggever probeerde een schijfje uit. En hoorde vreemde dingen,"Het heden gaat over in gisteren. In Vannacht. Van middag naar avond, en vanavond. En dan weer naar ochtend. Van gisteren naar vandaag. En de dag voor gisteren was eergisteren. En toen werd gisteren vandaag." Nou ja!
'Gezocht. Een onder stress staande journalist', zo stond boven de brief voor deze krant. Het schrijven was afkomstig van Luuc Christiaanse van het Instituut voor Emotionele en Mentale Begeleiding in Amstleveen. De 'Droomtherapeut' Christiaanse zocht een manier om de door hem bedachte Droom-cd voor mensen met slaapproblemen te testen.

En omdat volgens hem (en voorla volgens CBS statistiek, red.) buschauffeurs en journalisten van alle beroepsgroepen het meest lijden onder stress- wat weer zou leiden tot slaapproblemen- en vooral de laatsten bekend staan om hun kritische benadering van nieuwe vindingen, wendde hij zich met deze test tot dit medium. Zijn gedachte: overtuig ik het journalistenvolk van de werking van deze slaapschijf, dan is veel gewonnen.
Zelf vertrouwt hij de methode al lange tijd, "In mijn praktijk valt negentig procent van de patiënten bij deze aanpak in een diepe slaap." Zijn vertrouwen hangt samen met het heilige geloof in de droomtherapie. Volgens Christiaanse zouden vele psychische problemen in het dromenland van de mensen opgelost kunnen worden. Als een mens goed kan doordromen meent Christiaanse, kunnen trauma's worden opgelost. Het probleem is alleen dat veel 'droomtijd' op gaat aan stress. De droomtherapie moet een mensen weer stressloos laten dromen. Het cd'tje van de eerste stap te zijn naar een ontspannen nachtrust. De eerste zeven nummers (in totaal een minuut of twintig durend) moeten de mensen in een relaxte slaap brengen en zijn vooral geschikt voor de overmatig gestresste mensen met inslaap-problemen. "Dat zijn de mensen die 's avonds en 's nachts in bed nog in de 'begeisterung' van de dag verkeren. Zij die dan nog teveel denken aan wat ze die dag gedaan hebben."

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina