De beste tips van de hypnotherapeut door Carola Deurwaarder voor Hyperbulitin 1999
(lijfblad van de stichting hyperventilatie)

'Door zelfhypnose ben je in feite lief voor je zelf, geef je jezelf de aandacht die je op dat moment nodig hebt'

Luuc Christiaanse (48 in 1998) werkte tot 1994 als bedrijfskundige en organisatieadviseur. In 1978 besloot hij de psychologie en filosofie te gaan bestuderen, waarna hij zich specialiseerde in NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). Na de post-HBO opleiding hypnotherapie werkt hij sinds 1990 als hypnotherapeut.

 

Controleer uw vergoedingsmogelijkheden bij korte behandelingen van 25 minuten:

https://nvpa.org/verzekeringen/public
Wat is hypnose?

"Hypnose of trance is een verschijnsel, dat iedereen dagelijkse leven meemaakt. Bijvoorbeeld: je bent zo in een boek verdiept, dat je iemand niet hebt horen binnenkomen. Je rijdt met je auto langs een bekende route en ineens realiseer je je dat je de laatste vijf minuten niets heb opgemerkt. Je bent naar een prachtig muziekstuk aan het luisteren en kunt zo helemaal erin meegaan dat je geen idee van de tijd hebt en wie er in de kamer zijn. Je bent zo in gedachten, dat je gaat staren. Een dergelijke verandering van de waarneming of het bewustzijn noemen we 'alledaagse trance'. Er is in wezen geen verschil tussen deze alledaagse trance en de hypnotische trance in hypnotherapie. Deze bewustzijnstoestand wordt in hypnotherapie effectief gebruikt."

Wat is hypnotherapie?

"In hypnotherapie wordt deze trance-toestand, waarbij de aandacht sterk gericht op een aspect is, benut om contact te maken met je eigen innerlijk. Op zo'n moment kun je delen van je zelf bereiken waar je met je rationele logische bewustzijn geen toegang toe hebt. Daardoor krijg je meer inzicht; en dus ben je beter in staat om greep te krijgen op je onbewuste reacties en mogelijkheden. Door op deze wijze met je 'onderbewuste' om te gaan, kun je de zelfherstellende processen in het lichaam stimuleren. Je leert beter om te gaan met je emoties en beter gebruik te maken van je lichamelijke en geestelijke capaciteiten.

Waarom is hypnotherapie volgens jou geschikt voor mensen met hyperventilatie?

Omdat ademen een onbewust patroon is dat door allerlei verschillende trauma's of shocktoestanden in een ander ritme geraakt kan zijn. Hypnotherapie is een methode waarbij trauma's vaak snel opgelost kunnen worden omdat er zowel met het bewust- als het onbewuste gecommuniceerd wordt.

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina