Artikel Nieuwsbrief Zorgverzekeraar GEOVE augustus 1997

Zelfhulpprogramma ‘De Droom CD’ bij slaapstoornissen en stress-reductie bij spanning zoals faalangst, vlieg/liftangst, examenvrees, hoofdpijn en andere spanningspijnen en vermoeidheid.

'De Droom CD' , een interactief zelfhulpprogramma, waarmee je zelfherstellende krachten kunt mobiliseren, en een unieke weg om gezond weer op te kunnen.'Door innerlijke concentratie en ontspanning kun je weer de beschikking krijgen over je eigen talenten en mogelijkheden.

Voor welke mensen is het zelfhulp programma geschikt? (en wat is er interactief aan de CD?)

De Droom CD is een zelfhulpprogramma vastgelegd op CD, met in te stellen programma’s van 7 tot maximaal 72 minuten. In het bijgeleverde uit, 32 bladzijde bestaand Doe-boekje staan de drie doelstellingen, die hierin, naast de gesproken inleiding op de CD duidelijk worden verklaard.
Een interactief zelfhulpprogramma voor mensen die zelf preventief aan hun gezondheid willen werken, dat is 'de Droom CD'. Het eerste doel is mensen te helpen met slaapproblemen. In Nederland zijn dat er zo'n 1,5 miljoen volgens CBS gegevens. Het tweede doel is mensen een zelfhulpprogramma te bieden, waarmee ze zich zelf kunnen leren ontspannen. Ontspanning staat tegenover stress en negatieve stress leidt tot een verminderd immuniteit en afweersysteem, zoals ondermeer dr. Bailleux uit Utrecht heeft aangetoond.

Het derde doel van de CD is mensen een zelfhulpprogramma te bieden waarmee je thuis aan zelfontplooiing of persoonlijke ontwikkeling kunt doen. In dit programma ga je via een actieve innerlijke zoektocht op zoek naar die delen (blokkades) in je zelf die je belemmeren om optimaal te functioneren. Door er mee in contact te komen, krijg je inzicht en kom je meer in balans, waardoor je beter gaat functioneren. Het ereenkomstige doel van al de in te stellen programma's is de zelfherstellende krachten, die ieder mens heeft, te mobiliseren.

'De Droom CD' is een vertelling op muziek in 14 passages, voorafgegaan door 7 fases spanningsbegeleiding, exclusief de inleiding die wordt ingesproken door Bram van der Vlugt (acteur). Luuc Christiaanse, hypno -en Droomtherapeut te Amstelveen heeft de tekst gemaakt en ingesproken. Het geheel wordt muzikaal begeleid door de Amstelveense componist en musicus Michiel Brandes.

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina