Table of contents
« Vorige Volgende »

Hypnotherapie: via alledaagse trances gezondheidsklachten aanpakken
Ad den Held, juli 2005 'voor het maandblad Gezondheid'

Rond hypnotherapie bestaan nogal wat misverstanden. Terwijl deze behandelingsvorm juist bij uitstek geschikt is om bijvoorbeeld chronische pijnen en veel andere, lichamelijke klachten te verhelpen.
Hypnotherapie wordt al snel in verband gebracht met regressie; het teruggaan naar vorige levens. Door deze beeldvorming, vooral het gevolg van een aantal tv-uitzendingen, is hypnotherapie onbedoeld omgeven met een fikse dosis 'zweverigheid'. Voor hypnotherapeut Luuc Christiaanse uit Amstelveen een goede reden om helderheid te verschaffen. "Want regressietherapie is maar één mogelijkheid van hypnotherapie. Daarnaast kan hypnotherapie goede diensten bewijzen bij onder meer het verminderen en verhelpen van allerlei lichamelijke klachten. Een hypnotherapeut doet dat door contact te maken met het onderbewuste van zijn patiënt. Met het doel om onbewust gebleven delen bewust te maken. Het effect daarvan is dat spanningen/blokkades vanzelf worden opgeheven, waardoor alle orgaanfuncties verbeteren, het immuunsysteem wordt geactiveerd en het zelfgenezend vermogen van het lichaam optimaal z´n werk kan doen."

Vragenlijst en intakegesprek

 "Sommige patiënten worden door hun huisarts doorverwezen naar een hypnotherapeut, anderen zoeken zelf contact. In het laatste geval is het belangrijk om te weten, dat een erkend hypnotherapeut pas met zijn behandeling begint als een patiënt met deze lichamelijke klachten eerst bij zijn huisarts is geweest. Dit, om een ernstige klachtenoorzaak die een acute medische behandeling vereist, niet te missen. Heeft de huisarts de oorzaak van de lichamelijke klacht vastgesteld, dan kan de hypnotherapeut aan de slag. Al moet voor die tijd eerst een lange vragenlijst worden ingevuld, zodat de hypnotherapeut een goed beeld heeft van het ontstaan en het verloop van de klacht (en) en van de patiënt zelf. Tijdens de eerste afspraak, het zogeheten intakegesprek van ruim een uur, wordt dan vastgesteld of hypnotherapie voor die patiënt zinvol lijkt. Is dat het geval? Dan zijn voor de meeste lichamelijke klachten gemiddeld zeven hypnotherapiebehandelingen van anderhalf uur of tien van een uur nodig."

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina