Eén op de tien Nederlanders lijdt aan slapeloosheid! Tegenwoordig (begin 2007) is dat 1 op de 8

Meer aandacht voor de natuurlijke oplossing van chronische slapeloosheid wenselijk.
Slapeloosheid als volksziekte voor 90% oplosbaar door zelfhulp-cd's met slaapinstructie?
Amstelveen, 26 oktober 2004

Zelfhulp-cd's met behulp van hypnotische slaap-suggesties worden al onder een relatief kleine groep insiders sinds decenia toegepast. De zelfhulp-methode van Luuc Christiaanse met zelfhulp-cd's met indirecte suggesties door middel van slaapinductie en metaforengebruik in verhalende zin, is bij de patienten die er mee gewerkt hebben zeer effectief gebleken. De methode is bij ruwweg 90% van de mensen met slaapproblemen die er mee aan de slag zijn gegaan, effectief gebleken.
Als deze methode op grote schaal toegepast zou kunnen worden en mensen zichzefl op een voordelige -en bovendien natuurlijke wijze in slaap zouden kunnen leren brengen zou dat naast de verbetering van het algemeen welbevinden van patienten en hun gezin, enorme economische voordelen kunnen hebben.. Hieronder wat berichtjes over wat er onlangs aan onderzoek gedaan is aangaande het enorme probleem van slapeloosheid. Maar voor dat u verder gaat kan het belangrijk zijn eerst de rode tekst door te nemen. Er kan nog veel worden onderzocht. Wie pakt het op om wetenschappelijk te onderzoeken hoe effectief en zonder negatieve bijverschijnselen aangeleerde slaapinductie, via instructie op cd's werkt. Auto-slaapinductie is voor veel mensen eenvoudig te leren, nadat men via een groepsinstructie geinstrueerd is, hoe dat te doen.

Onderzoekers en wetenschappers worden uitgenodigd contact op te nemen met het secretariaat van het Adviescentrum voor Preventieve Gezondheidszorg en Stress Management. Indien er een onderzoeksbudget voor is kunnen de Mee-denkers via de beroepsorganisaties bemiddelen in het selecteren van de daarin gespecialiseerde geregistreerde therapeuten. Bel 020 647 92 02 en vraagt u naar de Bureau coordinator Luuc Christiaanse of naar Marja Wijntjes.

Eerste onderzoek van dr Verbeek vraagt om vervolgstudies
Datum en tijd
maandag 25 oktober 2004, 14.45 uur

Promovendus
mw. H.M.J.C. Verbeek

Proefschrift
Insomnia in perspective. Diagnosis, treatment and education

Promotor
prof.dr. E.C. Klip

Faculteit
medische wetenschappen

Plaats
Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Informatie
afdeling Communicatie, Centrum voor Slaap-en Waakstoornissen Kempenhaeghe, tel. (040)227 92 87 (Mirjam Brennand) of e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. 9 november 2004 11:40

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina