Achtergrond van hypnotherapie

Al door de eeuwen heen werd hypnose gebruikt door genezers (van sjamanen tot gevestigde psychiaters) om de genezende kwaliteiten van de trancetoestand. Men ontdekte dat de mens in deze trancetoestand ontvankelijk is voor suggesties welke invloed hebben op de lichamelijke en geestelijke processen.

De werking van hypnose


Een algemene toestand, die in het dagelijks leven regelmatig voorkomt, is de trancetoestand . Deze trance komt soms kort of langer voor en is herkenbaar aan "even weggeweest te zijn", of "meedeinen met eentonige geluiden of bewegingen". Deze trancetoestand zelf kenmerkt zich door een aantal fenomenen welke zich spontaan kunnen voordoen, zoals onder andere een verhoogd openstaan voor nieuwe ideeën (suggestibiliteit), gevoelloosheid (anesthesie), en verloren herinneringen welke weer omhoog kunnen komen (hypermnesie). Wanneer deze fenomenen spontaan optreden, zullen ze ook weer verdwijnen zonder dat ze enig gericht effect op het menselijk welbevinden hebben gehad. In hypnose echter wordt deze trancetoestand bewust opgeroepen, opdat gericht gebruik gemaakt kan worden van deze trancefenomenen. Het zijn deze neutrale trancefenomenen welke ten dienste van de cliënt door therapeuten gebruikt kunnen worden. Deze fenomenen blijken therapeutisch van grote waarde te zijn bij beïnvloeding van het menselijke onderbewuste op het lichaam en de geest.

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina