Verslag Radioprogramma op Radio 5 IKON 6 juli 2003 'Een Prettige Vlucht', met het thema vakantiestress, geïnspireerd door de zelfhulp cd van de zelfde titel van Luuc Christiaanse.

De zelfhulp cd 'Een Prettige Vlucht' werd gebruikt door de IKON op radio 5 in het themaprogramma op radio 5 vakantiestress, geïnspireerd door de zelfhulp cd van de zelfde titel van Luuc Christiaanse.

Op een luchtige wijze wordt het thema vakantiestress behandeld, waarbij gezondheidspsychologen, filosofen en een relatietherapeut aan het woord kwamen, die elk afzonderlijk hun visie op het thema vakantiestress geven. Tussendoor wordt op een 'Klokhuis-achtige' manier de draak gestoken met een tentopzettende , luchtmatrasopblazende gestresste huisvader, die 'nog' geen zin in seks heeft met zijn kaarsjes aanstekende champagneglazenvullende zeer 'beschikbare' echtgenote, die na al haar verwoede pogingen afreist. Dan krijgt hij weer een sms-je van een hem-waarschijnlijk- missend-collegaatje': ' ik zie je volgende week weer hè?
' Eindelijk komt hij dan tot rust bij de stem op de zelfhulp-cd waar hij de suggesties van: 'en dan ga je maar weer aan boord ..' (een bootje, dat op de cd als vervoersmiddel op de helende reis wordt gebruikt) oppikt met: 'Yes nou weet ik het, ik ga weer naar huis dat is de oplossing!!'

Dit leuke plot wordt dan vervolgt met de auditieve aftiteling van het programma ' Een Prettige Vlucht' , waarna de luisteraar nog even de gehele procesinstructie van de cd te horen krijgt die Bram Van der Vlugt inspreekt die de luisteraar, zo wordt gesuggereerd, even kan associëren met Sinterklaas.

De makers van het programma, Joel Batenburg en Annemieke Schrijver stuurden ons nadien een cassettebandje met het gehele programma, dat al was uitgezonden, hartelijk dank!

Webshop voor zelfhulp

Voor thuiswerk met zelfhulp-cd's (en downloads) bij o.a. stresspreventie, slaapproblemen, vlieg -en faalangst, persoonlijke ontwikkeling

het Kernfusiemodel®

Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining® en TA te bekijken
Klik om de videopresentatie 'komen tot herverbinding' in het kader van Kernfusietraining en TA te bekijkenn

Voor het effectief bereiken van persoonlijke Zelfoptimalisatie kan ook dit model worden ingezet bij coaching

Bekijk hier de powerpointpresentatie [Adobe Acrobat PDF - 788.36 KB]

Mail ons...

U kunt ons bereiken via de (mail) adressen op de contact pagina