Geef je burnout of ziekte betekenis door je intuitie en je feitelijke missie te gaan volgen.

Voorkom Burnout 

En houdt het volgende woord in uw gedachten voordat u aan het werk gaat en neemt u zich voor dit woord om het uur in uw gedachten te nemen en herinnert u zich de betekenis van de afzonderlijke letters die hieronder aan gegeven worden.

BASIS   BASIS en nog eens BASIS burnout


B let op dat u voldoende beweegt. 

Als u veel binnen werkt, parkeer uw auto wat verder, of ga op de fiets naar het werk of als u vaak in de file zou staan met uw auto neem dan het openbaar vervoer. En als dat moeilijk is wandel dan ook ’s avonds voor het slapen gaan een eindje. 
Als u geen hond heeft en wel een partner, kunt u elkaar even uitlaten, of neem één van je buren eens mee voor een blokje om! leuk toch, of niet?

A Is uw adem in orde. 

Dit betekent dat u net zo veel dient uit te adem als dat u inademt. En vraagt u zich wel eens af of uw onderbuik meebeweegt als u aan het ademen bent. Let er op dat je spreekt over ‘ademen’ in plaats van ‘ademhalen’.  Ademhalen is slechts de helft van het ademproces. Als je onvoldoende uitademt vergiftig je je systeem doordat je cellen te weinig zuurstofverversing krijgen en er daardoor ook stress ontstaat op celniveau (iets van hé, krijgen we nog adem hier we stikken zowat hierbinnen). Het is wetenschappelijk aangetoond dat stress het immuumsysteem aantast, waardoor de weerstand tegen ziekten vermindert. burnout

S Hoe zit het met uw spijsvertering? 

Eet u wel afwisselend en verse producten. Drink u minimaal 1 1/2 liter water? (Koffie en thee tellen niet mee bij deze hoeveelheid). 
Drinkt u veel koffie? Gebruikt u veel geraffineerde suikerproducten? Gebruikt u veel alcohol- houdende dranken? Rookt u? 
Bent u boven de 25 jaar? Bedenk dan dat alcohol, tabak, suiker en koffie vitaminevreters zijn en dat er bij overmatig gebruik van bovenstaande middelen de broodnodige vitaminen voor uw lichaam worden verslonden door deze antiviaminen. 

Ja en de tweede ‘S’: Beseft u dat dat allemaal stress veroorzaakt? 

I Hoe is het gesteld met uw intuitie of uw innerlijk stem, of innerlijke behoeften? 

Luister u daar nog wel naar? En komt uw humor voort uit cynisme of sarcasme of komt uw humor gewoon puur van binnenuit? 
Dat maakt wel wat uit namelijk (de eerste twee verbergen vaak verdriet wat zich binnenin omgezet wordt in woede en ergenis). 

En de tweede ‘I’, voedt u zich met de juiste indrukken inclusief de gedachten die u over u zelf heeft? 

Belemmerende overtuigingen worden ook gezien als uw eigen gedachten. Dit totdat u inziet dat het overgenomen overtuigingen zijn die ooit wellicht zijn functie hadden tot het moment dat ze uw functioneren gingen belemmeren. 
Het moment dat je dit kunt en het naast het alleen inzien. ook kunt loslaten, is het begin van het veranderingingsproces, wat weer leidt tot ontspanning, rust innerlijke vrede en harmonie, zodat u weer tot een evenwichtige persoonlijkheid kunt gaan ontwikkelen.

S Neemt u voldoende stilte-momenten in acht bij het vele werk dat u doet? 

Burnout en chronisch vermoeidheidssyndroom kunt u voorkomen door preventief te werken met de zelfhulpmethode. 

Zelfhulpoefeningen zoals hier vrij en gratis te downloaden , brengen de geest weer tot rust. 

Vervolgens kun je op geregelde tijden mediteren of naar een lavalamp, open haard, vissenkom of kaarsje staren om uw geest zo nu en dan tot rust te brengen. 

Heeft u echter al spanning -of stressklachten dan is het raadzaam om iedere dag minstens een oefening van één van de zelfhulp tools te beluisteren in een stille omgeving. (bijvoorbeeld vlak voor het gaan slapen).

Scroll naar boven