2e lijns psychotherapie GGZ

Premies en de eigen bijdrage vormen inmiddels een groot gedeelte van de kortdurende therapie.

Vergoedingen van behandelingen psychotherapeutische zorg 2e lijn via DBC zijn in Nederland alleen mogelijk met een verwijzing psychotherapie van de huisarts of psychiater. Dit is alleen mogelijk bij zware problematiek, mits geïndiceerd. Ook relatietherapie wordt niet meer vergoed.

Hoewel we van 2008 tot 2012 binnen de verzekerde GGZ zorg zeer prettig, effectief en concurrerend binnen de 2e lijns zorg konden werken is dit door de onbegrijpelijke gewijzigde gemeenschappelijke houding van Ministerie van VWS, zorgverzekeraars en NZa sinds juni 2012 niet meer mogelijk voor ons.

Van 2017 tot 2022 werden onze behandelingen het onder alternatieve geneeswijzen vergoed. Vanaf 1-1-2022

Er waait een zware storm over Nederland. Helaas gaat dat ook ten koste van onze clientèle. Ook de 1st lijns behandelingen via worden sinds 2014 niet langer vergoed. De vergoedingen binnen de alternatieve psycho sociale zorg worden ook elk jaar minder. Daarom heb ik mijn lidmaatschap bij de NVPA en registratie bij de RBCZ vanaf 1 januari 2022 opgezegd. Hierdoor vallen we vanaf die datum onder onverzekerde zorg. We ben ik vanaf 2000 geregistreerd bij het Europese registratiebureau in Wenen de EAP en vanaf 2010 bij het World Councel Psychotherapy. Vreemd genoeg worden de behandelingen psychotherapie desondanks in Nederland niet vergoed vanuit de GGZ.

Vanaf 1 januari 2022 kunt u onze behandelingen niet langer vergoed krijgen uit het aanvullende pakket. In principe kunt u gratis bellen om informatie hoe nu verder

Mocht u nog ongedeclareerde facturen hebben liggen vanuit trajecten, van 2019 tot 2022 uit uw aanvullende verzekering, kunnen die nog wel worden gedeclareerd.

Mogelijkheden om de effectieve Kernfusietraining te bekostigen vanaf 2022:

Coaching

Onze coachingstrajecten middels Kernfusietraining® bij verbetering van de persoonlijke effectiviteit, worden door bedrijven vaak vergoed, daar ze zeer effectief zijn in vergelijking met die trajecten die door de meeste psychologen worden gegeven.

Voor HR managers is het goed om te beseffen dat het effectiever en efficienter is om al bij lichte signalen een dergelijk preventief traject aan te bieden. Dit om langdurige uitval voor te zijn.

Bel voor een vrijblijvende presentatie die Luuc Christiaanse graag zelf komt geven op locatie (bij bedrijven groter dan 25 medewerkers).

De Mee-denkers zijn elk afzonderlijk Europees geregistreerd hypnotherapeut.

Eindtermen van GGZ psycholoog BIG nevengeschikt aan therapeut met een Eurocertificaat Psychotherapie ECP

Kwaliteit ECP ** klik op deze link om het PLATO rapport BOVEN OF ONDER NAP’ in te zien

Helaas is het ECP na 22 jaar nog steeds niet door VWS genomineerd om te worden geregistreerd gelijk aan de GZ psycholoog in het BIG register. Kleine landen hebben trage radertjes en we ervaren veel weerstand bij het erkenningsproces door VWS mbt onze Europese registratie bij de EAP.

Luuc Christiaanse is sinds februari 2010 in het bezit van the World Certificate of Psychotherapy welke ondermeer is ondertekend door prof. dr Alfred Pritz van de Freud universiteit en secretaris van de EAP in Wenen.

Scroll naar boven