Hypnotherapie

Hypnotherapie

De meeste kinderen raken door traumatische ervaringen in een tijdelijke staat van bewustzijnsvernauwing.

Als dit trauma indertijd onvoldoende aandacht kreeg, kan deze benauwende staat van bewustzijn in een latere leeftijdsfase weer ongewild worden geactiveerd (opgeroepen) door triggers die gekoppeld zijn aan het oorspronkelijke trauma.

Soms geeft het mentale, emotionele en vaak ook lichamelijke stressproblemen, gepaard gaand met een veelheid aan klachten.

Afbeelding Luuc Christiaanse van De Mee-denkers

Hypnotherapeut

De specifieke benadering en specialisatie die ik sinds 1999 hierbij toepas is de door mij ontwikkelde kernfusiemethode, waarbij zowel intrapsychische als systemische trauma’s kunnen worden aangepakt en opgelost.

De taak van een hypnotherapeut is, desgevraagd, deze dissociatie te helpen oplossen en de cliënt leren vertrouwen te hebben en verantwoordelijkheid te nemen voor eigen gevoelens, zoals angsten, boosheid en verdriet waardoor overlevingsgedrag overbodig wordt.
Hierbij worden desgewenst ook zelfhulpoefeningen op cd of mp3 aangeboden, waar thuis naar kan worden geluisterd om die vernauwing te helpen overbruggen, waardoor klachten nog eerder verdwijnen dan zonder zelfhulp thuis.

Hypnotherapeut gezocht Amstelveen

Ik ben Luuc Christiaanse, Hypnotherapeut en systemisch coach met 30 jaar ervaring in het begeleiden van mensen bij het opheffen van allerlei blokkades en bij zelfontplooiing. Ik werk in dit Centrum voor preventieve Gezondheidszorg in Amstelveen.
Naast dat men zonder wachtlijsten meestal binnen een week terecht kan in mijn praktijk heb ik 10 soorten #zelfhulpoefeningen die op cd en mp3 zijn te bestellen op deze site. Doordat ik effectieve kortdurende trajecten doe, zijn er geen wachtlijsten.

Ik werk graag met mensen die werkelijk op zoek en gemotiveerd zijn hoe ze optimaal in volle passie hun unieke missie kunnen bereiken zodat ze hun unieke talenten kunnen ontwikkelen.

Als je hieronder je naam en mailadres invult, zal ik je een waardevol geschenk sturen waar je je leven lang plezier van zult hebben
Als je dit unieke geschenk op MP3 wilt ontvangen zeg dan ‘ja’ als je benieuwd geworden bent.
Je krijgt dan ook toegang tot een eenmalig gratis telefonisch advies hoe daar effectief mee te werken aan jezelf.

Hypnotherapeut bij u in de buurt

De Mee-denkers bij u in de buurt van Amsterdam, hebben een vernieuwend integratief coaching -en therapiemodel ontwikkeld, waarbij problemen van intra-psychische en systemische aard, elk op eigen niveau, worden aangepakt. Voor een effectieve kortdurende behandeling hoeft u niet persé ver te reizen. Immers onze praktijk staat in het centrum van de Randstad.

Alle behandelingen en interventies zijn er op gericht de client maximaal verantwoordelijk te maken voor zijn eigen gevoelsleven door hem te helpen inzicht te krijgen in het ontstaan van de dissociatie van het gevoel en de trigger of triggers die de reflex(en) oproept of oproepen om het gevoel te onderdrukken en daaruit voortvloeiende overlevingsimpuls(en) het gedrag te doen bepalen in plaats van verantwoordelijkheid te nemen voor eigen leven en gevoelsleven.

Belt u ons gerust vrijblijvend voor informatie.
Bent u gevestigd in omgeving Amsterdam, Amsterdam zuid, Amsterdam nieuw west of Noord-holland?
U vindt mijn nummer op de contactpagina.

Wat doet een hypnotherapeut?

Een hypnotherapeut kan psychotherapie effectiever bedrijven, doordat hij gebruik maakt van door hem opgeroepen of spontaan optredende trancemomenten, die beide gemeen hebben dat de hypnotisch trance veranderingen makkelijker in beweging zet.

Problemen die ontstaan zijn trauma of door stress, gepaard gaand met: 

 • Lichamelijke (psycho-somatische) klachten
 • malende gedachten
 • agressie en/of angsten 
 • alcoholmisbruik 
 • Onverwerkt verdriet
 • slaapproblemen
 • relatieproblemen. 

Deze latende emoties en gedragingen kunnen aan de oppervlakte komen door bijvoorbeeld ondergenoemd heftige live-events zoals: 

 • ontslag
 • voorgenomen huwelijk
 • het krijgen van kinderen
 • het niet kunnen krijgen van kinderen
 • verlies door overlijden
 • afscheid door scheiding
 • reorganisatie in bedrijf
 • faillissement
 • verlate rouw
 • gedwongen verhuizing
 • etc.

Heb ik een hypnotherapeut nodig?

Men kan hulp vragen bij een hypnotherapeut omdat veranderingen sneller mogelijk met behulp van het fenomeen hypnose. Een daartoe opgeleide hypnotherapeut heeft geleerd trancetoestanden te herkennen en te benutten ten dienste van de cliënt. In hypnotherapie gaan bij de Mee-denkers heeft tot bijkomend voordeel dat de op mp3 meegeleverde oefeningen de veranderingen sneller doen inzetten.

Daarnaast zit in het integratieve Kernfusiemodel besloten dat niet alleen intrapsychisch opgelopen stress wordt aangepakt maar ook de systemische trauma’s, welke door het familiesysteem onbewust werden overgedragen, worden aangepakt en opgelost.

Demee-denkers.nl als hypnotherapeut:

Sinds 1990 werk ik als hypnotherapeut en ben sinds 2000 in Wenen Europees gecertificeerd psychotherapist bij de EAP en Internationaal bij de WCP met de specialisatie hypnotherapie.

Ik werk sinds 1990 in Amstelveen en sinds 2004 in het door mij beheerde adviescentrum voor preventieve gezondheidszorg. Ik woon sinds mijn jeugd in Amstelveen en werk nu ruim 30 jaar als gediplomeerd therapeut. Ik was één van de oprichters van het NGVH, de beroepsorganisatie voor gediplomeerde Europees gecertificeerde hypnotherapeuten.

Sinds 2016 heeft het NGVH een onderkomen gevonden bij de veel grotere beroepsorganisatie NVPA

Hypnotherapeut Amsterdam

Bedankt dat u ons artikel gelezen heeft, als u nog meer vragen heeft of persoonlijk advies wilt kunt altijd onze hypnotherapeut bellen of onderstaand formulier invullen.

Veelgestelde vragen over hypnotherapie

Wat is hypnotherapie?

In hypnotherapie gaan is kortdurend werken aan je zelf. Dat is iets heel anders dan jarenlang bij een therapeut lopen.
Bij een kort traject hypnotherapie werk je aan je zelf, waarbij de therapeut je helpt in een staat te komen, waarbij je onbewust in staat bent veranderingen in te zetten. De zelfhulpmethode met CD’s of MP3-tjes, die je parallel thuis kunt beoefenen, helpt de positieve veranderingen te versnellen,

Kan ik mijn vooroordeel tav hypnose overwinnen?

Het is belangrijk te beseffen dat hypnose of trance een dagelijks voorkomende bewustzijnstoestand is, die zo nu en dan door naar binnen gerichte aandacht optreedt én bij maximale concentratie en momenten van ‘staren’, wat bij kinderen ook vaker voorkomt. Van belang is, door een telefonisch contact, met de therapeut uit te zoeken of u zich bij hem veilig voelt en vertrouwen heeft in zijn bekwaamheid om u te helpen.

Wat zijn de mogelijkheden van werken met trance?

Het unieke verschil is dat er een bewustzijn van ontvankelijkheid wordt opgeroepen waar de aangeboren mogelijkheden om te kunnen leren en aanpassen zoals voor kinderen onder de 8 jaar gebruikelijk, worden benut. Daarom leren kinderen onder de 8 jaar zo snel.

Hoe helpt u mij met hypnotherapie?

We hebben eerst een gratis telefonisch afstemgesprek, waarna we een eerste afspraak plannen, gevolgd door een service om een lange vragenlijst te kunnen ontvangen en die vooraf aan het eerste gesprek ingevuld te kunnen terugsturen, zodat ik me goed kan voorbereiden op het eerste gesprek. Het behandelplan kan zo sneller worden bepaald. In dit gesprek kunnen we elkaar gaan tutoyeren. Na het eerste gesprek krijgt u ook nog zelfhypnose oefeningen mee op mp3 of CD om de behandeling nog effectiever te doen zijn.

Gratis Oriëntatie

Neem contact op om te kijken wat ik voor u kan doen!.

[gravityforms id=1 ajax=true tabindex= title= description=”]

Vragen?

Gratis downloads van zelfhulp-oefeningen!

Scroll naar boven