Ervaringen van een supervisie-client in het jaar 2020; voor haar een kroonjaar! Hoe een diep verlangen en de juiste hulpvraag leidt tot grote veranderingen.

Naar aanleiding van een kerst -en nieuwjaarsgroet, die ik stuurde, ontving ik dit hartverwarmende bericht: ‘Een mooi nieuw jaar met zeker weer een ontmoeting. Het jaar 2020 was voor velen een uitdagend jaar maar mijn bezoeken aan Amstelveen behoren tot de gebeurtenissen, die 2020 een gouden randje gaven.’ Hierbij mijn dankbetuiging.

Ik kwam in 2020 bij Luuc terecht in het kader van supervisie. Aan de hand van mijn eigen hulpvraag ging ik aan de slag om mijn vaardigheden te vergroten maar ook om te groeien als mens. Ik vroeg mij af hoe ik meer ontspannen in mijn werk als coach/therapeut kon staan. Mijn thema ‘het goed willen doen’ en werken als coach/therapeut stond op gespannen voet met elkaar. Natuurlijk weet ik als professional dat iedereen recht heeft op zijn eigen proces en het resultaat van een traject ook afhankelijk is van het proces van de ander. Toch wilde ik het graag goed doen en dat maakte dat ik gespannen kon zijn voor een sessie. Niet fijn. 

Ik heb systemisch gewerkt met Luuc en de ordening in mijn gezin van herkomst hersteld. Ook heb ik de last, die ik onbewust droeg van mijn moeder, terug kunnen geven. Tenslotte heb ik ontdekt dat mijn neiging om gehoorzaam te zijn (wat hoort bij het goed willen doen) mijn intuïtie in de weg staat. Die bewustwording helpt mij om meer op de energie te varen. Mijn moeder is 86 inmiddels en ik ga graag naar haar toe. Ik geniet van het contact; anders en intenser dan eerder. Ik voel een mildheid, een bewust zijn en compassie. Ik ben gegroeid als professional waarbij ik meer kan varen op de spreekwoordelijke innerlijke kompas. 

Slechts twee sessies waren er nodig voor een wezenlijke verandering. 

Jacqueline Philipsen

Scroll naar boven