Vergoeding hypnotherapie

Hypnotherapie als specialisme wordt door de meeste zorgverzekeraars ten dele vergoed. Als u twijfelt over uw mogelijkheden, belt u ons gerust voor advies. De kernfusietraining®, die vanuit ’t verklarings -en behandelmodel – Het kernfusiemodel® (1997) – zoals hiernaast, met ’n link in het blauwe veld naar een powerpointpresentatie te zien is, komt voort vanuit onze hypnotherapeutische en systemische inzichten.
Luuc is in het bezit van een ECP en WCP (Europees -en Wereldcertificaat psychotherapie via de Europese Associatie voor Psychotherapie en de World Council for Psychotherapy)

Een enkele sessie bij de Mee-denkers kost € 90,– en duurt 45 minuten. Voor mensen die bijv. van veraf komen stellen we vaak voor om twee keer per maand een dubbele sessie af te spreken, waarbij – tussendoor – thuis, elke dag weer met de beproefde zelfhulp-cd’s kan worden gewerkt. Deze unieke zelfhulp-cd’s kunnen ook (met korting en zonder administratie en verzendkosten) via onze website worden besteld (zie hier links naast met een link in het rode veld). Indien u geen cd speler (meer) heeft kunt u ook (met korting) een download bestellen.

Daarnaast staan er veel artikelen mbt de hypnotherapie en haar werking op deze site.
Toets daarvoor in de zoekfunctie ‘zoeken’ het woord “hypnotherapie”.

De door ons gegeven psychotherapeutische vorm van hypnotherapie valt meestal toch onder de aanvullende verzekeringen (onder het kopje ‘alternatieve geneeswijzen. Vanaf 2008 tot en met 2012 werkten we , geheel volgens wet –en toenmalige regelgeving vooral samen met een psychiater binnen de tweede lijn GGZ. Voor 1 januari 2014 viel onze therapie ook nog onder 1st lijns psychologische zorg.

Door marktmanipulatie van zorgverzekeraars en het ministerie, is dit ondanks dat deze vorm van werken effectiever en efficiënter werkt, in 2012 uit de basisverzekering ‘wegbezuinigd’.

Wereldwijd – en zeker ook in Europa – is hypnotherapie geen alternatieve geneeswijze, maar één van de meest effectieve modaliteiten binnen de Psychotherapie als vakgebied.
Dit omdat m.b.v. hypnose gebieden van het onderbewuste kunnen worden bereikt, waar andere benaderingswijzen niet bij kunnen.

Om voor onze behandelingen ‘hypnotherapie’ voor vergoeding in aanmerking te komen moet men zich in Nederland vanaf 2015 extra verzekeren, gek genoeg, onder het kopje ‘alternatieve’ geneeswijzen. Ook in 2020 is dat nog steeds het geval omdat ik lid ben van het NVPA en geregistreerd sta bij de RBCZ.
Het lidmaatschap bij de NAP heeft voor de vergoedingen in Nederland geen meerwaarde meer ondanks dat het ECP bij de EAP een heel hoge kwaliteit waarborgt. Vandaar dat ik me sinds 1 januari 2015 heb laten uitschrijven uit het NAP register. We sta ik nog steeds geregistreerd in het EAP register en het WCP register (Europees register en World councel of psychotherapistst, beide gevestigd in Wenen.
De hoogte van de vergoeding binnen het aanvullende pakket is afhankelijk van de verzekeraar waarbij u bent aangesloten. Meestal krijgt u een maximum dagvergoeding en geldt er een maximum jaarvergoeding per verzekerde. Menzis vergoedt 80% van de behandeling met een variabel te verzekeren jaarbudget.

U betaalt bij ons dus eerst contant en krijgt een factuur, die u daarna (vaak deels) kunt declareren.

In een ander artikel vindt u de best mogelijke vergoedingen voor 2017 voor een aantal verzekeringsmaatschappijen.
Controleer uw vergoedingsmogelijkheden bij korte behandelingen van 25 minuten:
Voor korte behandelingen van 20 minuten wordt euro 40 berekend.

Kijk op https://nvpa.org/verzekeringen/public

Scroll naar boven