Vergoeding hypnotherapie

Hypnotherapie als specialisme wordt door de meeste zorgverzekeraars ten dele vergoed. Als u twijfelt over uw mogelijkheden, belt u ons gerust voor advies. De kernfusietraining®, die vanuit ’t verklarings -en behandelmodel – Het kernfusiemodel® (1997) – zoals hiernaast, met ’n link in het blauwe veld naar een powerpointpresentatie te zien is, komt voort vanuit onze hypnotherapeutische en systemische inzichten.
Marja en Luuc zijn in het bezit van een ECP en WCP (Europees -en Wereldcertificaat psychotherapie via de Europese Associatie voor Psychotherapie en de World Council for Psychotherapy)

Nadat we vrijwillig uit het register zijn uitgeschreven hanteren we voor therapeutische begeleiding een gereduceerd tarief.

Voor een enkele sessie bij de Mee-denkers rekenen we per 1-1-2022 een contant bedrag van € 75,– (45 minuten). Voor mensen die bijv. van veraf komen stellen we vaak voor om twee keer per maand een dubbele sessie af te spreken, waarbij – tussendoor – thuis, elke dag weer met de gratis te downloaden beproefde zelfhulp-oefeningen op mp3 kan worden gewerkt. De oefeningen op de unieke zelfhulp-cd’s kunnen door cliënten worden aangeschaft voor 10 euro per stuk.

Daarnaast staan er veel artikelen mbt de hypnotherapie en haar werking op deze site.
Toets daarvoor in de zoekfunctie ‘zoeken’ het woord “hypnotherapie”.

De door ons gegeven psychotherapeutische vorm van hypnotherapie valt meestal toch onder de aanvullende verzekeringen (onder het kopje ‘alternatieve geneeswijzen. Vanaf 2008 tot en met 2012 werkten we , geheel volgens wet –en toenmalige regelgeving vooral samen met een psychiater binnen de tweede lijn GGZ. Voor 1 januari 2014 viel onze therapie ook nog onder 1st lijns psychologische zorg.

Door marktmanipulatie van zorgverzekeraars en het ministerie, is dit ondanks dat deze vorm van werken effectiever en efficiënter werkt, in 2012 uit de basisverzekering ‘wegbezuinigd’.

Wereldwijd – en zeker ook in Europa – is hypnotherapie geen alternatieve geneeswijze, maar één van de meest effectieve modaliteiten binnen de Psychotherapie als vakgebied.
Dit omdat m.b.v. hypnose gebieden van het onderbewuste kunnen worden bereikt, waar andere benaderingswijzen niet bij kunnen.

Om voor onze behandelingen ‘hypnotherapie’ voor vergoeding in aanmerking te komen moest men zich in Nederland vanaf 2015 extra verzekeren, gek genoeg, onder het kopje ‘alternatieve’ geneeswijzen. Ook in 2020 was dat nog steeds het geval omdat Luuc lid was van het NVPA en geregistreerd stond bij de RBCZ.
Het lidmaatschap bij de NAP heeft voor de vergoedingen in Nederland geen meerwaarde meer ondanks dat het ECP bij de EAP een heel hoge kwaliteit waarborgt. Vandaar dat ik me sinds 1 januari 2015 heb laten uitschrijven uit het NAP register. We staan nog steeds geregistreerd in het EAP register en het WCP register (Europees register en World councel of psychotherapistst, beide gevestigd in Wenen.

U betaalt bij ons dus contant en de therapiesessies worden niet vergoed door verzekeraars. Het voordeel van de onverzekerde zorg voor cliënten is dat we geen wachttijden kennen. Voor coaching wordt vooraf een factuur gestuurd. Hiervoor gelden andere tarieven en krijgt een factuur, die u daarna (vaak deels) kunt declareren.

Scroll naar boven