Alles wat je buitensluit of wat buitengesloten moest worden, komt op enig moment, waar of hoe dan ook, weer boven water.

Het gedeeltelijk bij de Mee-denkers in Amstelveen opgenomen, waargebeurde, heftige familiedrama is hier onder de link op deze pagina weer te zien op tvblik.nl (incl korte reclames).

Zowel Marja als Luuc Christiaanse therapeut en familieopsteller acteren ook in deze aflevering als zodanig in aflevering seizoen 1-53, getiteld ‘Het kleine zusje’ herhaald op Belgische zender in juli 2020

Nog steeds een heel heftig familiedrama. Juist in deze tijd met die langdurige  #coronalockdown is het een metafoor, zeg maar een heel goed voorbeeld voor hoe cognitieve dissonantie werkt bij de verschillende generaties, Grootmoeder, moeder, puberdochter en de toekomstige partner. Immers hun wereldbeeld blijkt totaal anders, dan altijd werd gedacht. De schok is voor iedereen behoorlijk heftig als de werkelijkheid heel anders blijkt dan de voorgehouden perceptie.

Bereidt u zich allen alvast goed voor op de grote schok, die ons allen te wachten zou kunnen staan. 

Dingen die in het geheim plaatsvinden of geheim gehouden worden komen op enig moment toch uit.

Het is vaak niet zoals het lijkt te zijn.

Het is heel bijzonder dat de regisseur van deze reality-serie ‘Achter gesloten deuren’ onze praktijk benaderde om hier te mogen filmen. Alsof het systeem de energie van ons werk en praktijk zocht. Daar wij beiden, na lezing van het script, het thema van familiegeheimen, zowel uit mijn privésituatie, als uit onze, toen ruim 20 jarige, ervaring met systemische verstrikkingen, herkende was de regisseur zo flexibel het script iets aan te passen. Hierdoor werd een combinatie van hypnotherapie en systemische werk opgenomen in de behandeling van de hoofdrolspeelster Moniek.

Het resultaat van deze spannende en heftige aflevering kan ik u van harte aanbevelen.

Veel inzicht bij dit schouwspel uit de reality serie, geproduceerd door Steppingstone producties voor SBS6. 

https://tvblik.nl/achter-gesloten-deuren/53-het-kleine-zusje?fbclid=IwAR36dttZy4eFJam8b4Nq1eYWcK7tXvumjhpGvEPhT_WBQQJnA_0a9891ThE

Scroll naar boven