Hoe werk je het meest effectief met de zelfhulp MP3 tjes

Voorheen zijn de verschillende zelfhulpoefeningen op CD vastgelegd en vaak in onze praktijk toegepast met cliënten. Ook werden ze verkocht in winkels en via onze praktijk en natuurlijk ook via onze webshop.

Bij de CD’s krijg je, net als voorheen, een werkboekje of doeboekje. De MP3 versies hebben dat niet. Vandaar hierbij hieronder een extra uitleg als je er effectief mee aan de slag wilt gaan 

Als je met name, dát, wat er gezegd wordt over de incubatievraag of hulpvraag ook zo toepast, heb je voldoende aan de mp3 en heb je geen werkboekje of doe-boekje nodig.

Standaard incubatievraag als voorbeeld

Bij alle oefeningen blijkt het effectief deze “standaard incubatievraag bij innerlijk werk” voor het beluisteren te stellen

  1. Wat maakt dat ik onbewust op één of andere wijze (of door wat een ander zegt of doet) op één of meerdere overlevingsstrategieën overschakel of juist dichtklap, waarvan ik weet dat dit juist tegen me werkt of de relatie verslechtert
  2. Wat kan ik zelf doen of laten om vlak voor of tijdens dergelijke momenten, welke momenten dan ook, en wie er ook naar me kijkt of wat die ook zegt, dicht bij mezelf te blijven zodat ik dat kan doen, of juist kan laten, wat nodig is, zodat ik kan vertrouwen op mijn intuïtie en mijn talenten optimaal kan benutten en het leven kan vieren in contact met mezelf in verbinding met anderen?
    • Je kunt deze vraag voor jezelf eventueel nog specifieker maken zodat hij nog meer matcht bij je eigen situatie, allergieën en valkuilen, zodat je van je problemen, uitdagingen en kansen maakt.

Hoe benut je het principe van ankeren bij het werken met zelfhulp oefeningen met cd of mp3?

Als je aan het begin en aan het einde van de oefening ankert met duimen en wijsvingers op elkaar en tong tegen de achterkant van de voortanden houdt, koppel je het rustgevende gevoel dat bereikt gaat worden aan dat anker en kun je het anker op de dag gebruiken om het gevoel weer op te roepen én je af te sluiten voor negatieve energie of projecties van anderen waarvan je weet dat het je uit balans zou kunnen brengen.
Succes

Luuc

Scroll naar boven