Hypnose Therapie

Wat is hypnose therapie?

Bij de Mee-denkers maken we op verschillende manieren gebruik van de kracht van het fenomeen hypnose. 

Zo werkt u, parallel aan de tweemaandelijkse afspraken, ook thuis met zelfhypnose adhv meegeleverde mp3-tjes of CD’s. Deze zijn ook te verkrijgen via onze winkel.

Hierdoor kom je beter in je vel te zitten.

Bij hypnose therapie gaan we een kort behandelingstraject in, waarbij wij u ook kunnen helpen in het herdefiniëren van de ongewenste gedachten die door allerlei ervaringen ontstaan zijn. Door positieve suggesties op de mp3-tjes, die bij ‘het slapen gaan’ worden aangezet, wordt het natuurlijke droombewustzijn positief geactiveerd, waardoor eerdere triggers vanuit de buitenwereld of eigen gedachten, die steeds opnieuw oude nare gevoelens oproepen, door aangeleerde positieve ankers worden geneutraliseerd.

Afbeelding bergtop
Hypnose Therapie

Hoe werkt de hypnose therapie precies?

Heeft u last van (verlies) trauma’s of ongewenste gedachten en beelden over uzelf, dan bent u waarschijnlijk onbewust bezig met uzelf te bekritiseren of u ervaart plotseling opkomende angsten. Misschien denkt u dat anderen slecht over u denken, dat anderen u niet goed behandelen. Onbewust bent u misschien gaan geloven wat uw omgeving als kind over u zei: Een opmerking tegen een vijfjarig kind als:  ‘Doe niet zo dom’, kan onschuldig bedoeld zijn, maar bij een kind van die leeftijd komt dat ongefilterd binnen. Als dat maar vaak genoeg gezegd wordt, kan dat kind zich daar naar gaan gedragen. Het zal dat beeld ook waarmaken, en al snel zal men denken dat die persoon dom is. ‘Dat mens zal niet snel iets ondernemen wat een uitdaging is, want daar is het te dom voor’.

Een oude inprenting als: ‘Als je een dubbeltje bent zul je nooit een kwartje worden’ kan zo een heel beperkend effect hebben op de ontwikkeling van iemand.

Hypnose therapie is erop gericht om die gedachten, die als een groef in onze gedachten gegrift zijn, om te buigen naar ándere gedachten; positieve gedachten. Dat is het goede nieuws: Op dezelfde manier waarop we de ongewenste gedachten ons leven hebben laten bepalen, kunnen we er ook voor zorgen dat we ons ervan bevrijden: we gaan onszelf een ánder verhaal aanleren. Een eveneens onbewust positief verhaal. Of voor een onbewust, bewust gemaakt verhaal. Met hypnose therapie kan men bij uitstek open leren staan voor nieuwe suggesties, en kunnen we oude overtuigingen vervangen door nieuwe. 

Kan iedereen geholpen worden met hypnose therapie en er baat bij hebben?

In principe is hypnose therapie geschikt voor veel mensen, met uitzondering van narcistische persoonlijkheden en mensen met een borderline stoornis. Wel moet u zich realiseren dat het ombuigen van het ene verhaal meer tijd kan kosten dan het andere, afhankelijk van de ernst maar ook de ontvankelijkheid van de client voor hypnose en de click met de therapeut. De Mee-denkers zijn erin gespecialiseerd om u daarbij de weg te wijzen en bij te staan met kennis en ervaring, u bent bij ons in goede handen.

Bent u goed genoeg geïnformeerd over hypnose therapie?

Wellicht wilt u meer informatie over hoe wij werken, klik dan de whatsapp button op de Homepagina in en stel uw uw vraag. Of kijk verder op onderstaande links:

• Burnout  

Mindfulness

Kernfusiemodel

Scroll naar boven