Ook liefde voor andere mensen helpt voor de gezondheid

De Mee-denkers houden zich bezig met (preventieve) geestelijke gezondheidszorg.

Hoe LIEFDE te installeren?

(Tweegesprek Medewerker van een Helpdesk met behoeftige klant)

Goede morgen mevrouw, waarmee kan ik u van dienst zijn?

Ik heb er lang over nagedacht, maar ik wil nu LIEFDE gaan installeren. Kunt u me daar stap voor stap bij helpen? Hij start namelijk niet vanzelf op.

Ja zeker kan ik dat. Bent u er klaar voor?

Tja, ik ben niet zo technisch, maar ik denk dat ik er wel klaar voor ben. Wat moet ik eerst doen?

De eerste stap is het openen van uw HART. Weet u waar HART zit, mevrouw?

Ja, dat weet ik, maar er worden nu verschillende andere programma’s uitgevoerd. Kunnen die tijdens het installeren blijven draaien?

Welke programma’s zijn dat, mevrouw?

Laat me eens kijken, op het ogenblik worden
OUD-ZEER.EXE, LAGE-ZELFWAARDERING.EXE, WROK.EXE en WREVEL.COM uitgevoerd.

Geen probleem.
OUD-ZEER.EXE wordt geleidelijk wel door LIEFDE gewist uit uw huidige besturingssysteem. Het kan zijn dat het in het geheugen
aanwezig blijft, maar dan laat het andere programma’s ongemoeid.
LAGE-ZELFWAARDERING.EXE wordt op den duur wel door een module van LIEFDE overschreven die LAGE-ZELFWAARDERING.EXE heet. Maar WROK.EXE en WREVEL.COM moet u wel helemaal afsluiten. Door deze programma’s kan LIEFDE niet goed worden geïnstalleerd. Kunt u deze afsluiten, mevrouw?

Ik weet niet hoe dat moet. Kunt u me daarbij helpen?

Met genoegen. Ga naar uw startmenu en klik op VERGEVING.EXE. Doe dat net zolang tot WROK.EXE en WREVEL.COM helemaal zijn gewist.

O.K., dat is gebeurd. Nu is LIEFDE vanzelf gestart. Is dat normaal?

Ja hoor. U moet nu een melding krijgen dat het opnieuw wordt geïnstalleerd voor de levensduur van uw HART. Krijgt u die melding?

Ja, die zie ik. Is LIEFDE nu helemaal geïnstalleerd?

Ja, maar denk eraan dat u nu alleen nog maar de basisprogramma’s heeft. U moet de andere HARTEN aansluiten voor de programma-uitbreidingen.

Oei. Ik krijg al een foutmelding. Wat moet ik nu doen?

Welke foutmelding?

Er staat “FOUT 412 – PROGRAMMA WORDT NIET UITGEVOERD OP INTERNE COMPONENTEN.” Wat wil dat zeggen?

Geen zorgen, mevrouw. Dat is een probleem dat wel vaker voorkomt. Het wil zeggen dat LIEFDE is ingesteld om op externe HARTEN te worden uitgevoerd, maar dat het nog niet op uw eigen HART draait. Het ligt nogal ingewikkeld, maar in lekentermen wil het zeggen dat u pas aan “LIEFDE” voor anderen toekomt als u eerst “LIEFDE” voor uw eigen computer draait.

Wat moet ik dan doen?

Kunt u de directory “ZELFAANVAARDING” openen?

Ja, die heb ik.

Mooi zo. U wordt er al echt goed in.

Dank u.

Graag gedaan. Klik op de volgende bestanden en kopieer die naar de directory “MIJN-HART”: VERGEEF-JE-ZELF.DOC, KEN-JE-WAARDE.TXT en ERKEN-JE-BEPERKINGEN.DOC. De computer zal alle bestanden overschrijven die problemen geven en programma’s met fouten verbeteren. U moet ook OVERDREVEN-ZELFKRITIEK.EXE uit alle directories wissen en dan de prullenbak leegmaken zodat u zeker weet dat het programma voorgoed verdwenen is en nooit meer terug kan komen.

Zo, da’s gebeurd. Hela! Mijn HART loopt vol met nieuwe bestanden. GLIMLACH.MP3 draait nu op mijn beeldscherm en geeft aan dat VREDE.pdf en TEVREDENHEID.COM in mijn HART worden overschreven. Is dat normaal?

Dat gebeurt wel eens, ja. Voor sommigen duurt het een tijdje, maar op den duur worden alle programma’s geladen. Maar, alles op zijn tijd.

LIEFDE is nu geïnstalleerd en wordt uitgevoerd.

Nou vanaf nu zou u het allemaal zelf aan moeten kunnen. Ik heb nog één ding voordat ik ophang.

Ja?

LIEFDE is een gratis programma. Zorg ervoor dat u het programma en de modules ervan geeft aan iedereen die u maar tegenkomt. Die geven het dan weer aan anderen en van hen krijgt u dan weer soortgelijke andere mooie modules.

Dat zal ik doen. Bedankt voor uw hulp. Hoe heet u trouwens?

Noem me maar de Goddelijke Cardioloog, maar ik sta ook bekend als Grote Heelmeester, maar de meeste mensen noemen me gewoon GOD.

Ook liefde voor andere mensen helpt voor de gezondheid. Prof. R.B. Williams van Duke University schat dat boze, vijandige mensen per dag om hun serotonine te handhaven 600 calorieën meer innemen dan mensen met weinig kwaaiigheid in hun systeem. Boze en eenzame mensen sterven dan ook eerder aan een hartkwaal.

Onderzoek je waar je boosheid zit met de zelfhulp-cd “De Ont-knoping” en reageer hem af en los de boosheid op met de zelfhulp-cd “Een Pretttige Vlucht”. Hervind de liefd voor je zelf met behulp van de zelfhulp-cd “De Droom”. Raak alle sarcastische en cynische gedachten die zich van je hebben meester gemaakt kwijt met de zelfhulp-cd “De Bevrijding”.

Scroll naar boven