Praktische tips voor stressreductie

Stressreductie

een methode om met stress en slaapstoornissen om te leren gaan zonder bijwerkingen.

De methode is zo’n 10 jaar in kleine kring werkzaam gebleken en is nu uitgebracht in een serie van zeven Zelfhulp-CD’s.

Luuc Christiaanse, Personal- en Stress Management trainer ontwikkelde de methode vanaf 1994 tot 2007.
Er zijn volgens de DSM 4 (een standaard werk voor diagnostisering van psychische klachten) wel zo’n 15 verschillende soorten slaapstoornissen.

Daarnaast is er stress.

Stress wordt al de pest van de 20st en 21st eeuw genoemd. Toch kun je bij veel van deze stoornissen met een ‘schone’ stressreductie methode snel resultaten behalen.

De methode is zo’n 10 jaar in kleine kring werkzaam gebleken en is nu uitgebracht in een serie van zeven Zelfhulp-CD’s. De eerste heet ‘de Droom’ en in 1998 is ‘een prettige Vlucht’ verschenen.Geen bijwerkingen en je kunt het zelf aanleren, thuis in je eentje of met elkaar. Binnen een dag of tien kun je leren zo makkelijk te ontspannen dat je wel inslaapt ar in een groep. Door de CD te beluisteren op een rustige stoel of bed ontspannen veel mensen bij de stem van Luuc Christiaanse. (Het is een aspect van ‘Personal- en Stress-management’). De prettige gitaarklanken van Michiel Brandes ondersteunen dit ontspanningsverhaal. Tegelijkertijd wordt een methode aangereikt om de ontspanning vast te leggen en weer op te roepen in het dagelijks leven. Deze CD is geschikt voor mensen die makkelijker in slaap willen komen bij bijvoorbeeld jetlag of ander slaapstoornissen of bij naderende spannende evenementen.

Bij een examen is het ook altijd handig om de stress de baas te blijven. Je kunt ook altijd maar beter preventief aan je gezondheid werken en je zelfherstellende krachten optimaal in vorm houden. Het is inmiddels alom bekend dat te veel stress en te weinig slaap het afweersysteem ondermijnen kan. Stress veroorzaakt o.a. klachten zoals: spanning­shoofdpijn, inslaapproblemen, doorslaapproblemen, (examenvrees, spreekangst, zoals bij te hoog ademen – hoofdpijn – buikpijn – nek- en schouderklachten).
Voor mensen, die een te ‘hoge’, onrustige ademhaling hebben. Door het werken met de zelfhulp-CD wordt het ademen rustiger en komt deze dieper vanuit de buik. En door de ontspanning die het brengt werkt het ook goed bij: biotritme verstoring /inslaap- en doorslaapproblemen, Het patroon van ‘malen’ doorbreek je hiermee, waardoor je makkelijker inslaapt.

Werken met zelfhulp CD’s

Het werken met de zelfhulp CD’s is goed voor je mentale gesteldheid en je gezondheid. Door de CD kun je stress-klachten opheffen tot aanvaardbare proporties of daar geheel vrij van komen. Na verloop van een aantal keer regelmatig oefenen word je rustiger en kun je leren dit gevoel weer op te roepen. Hoe lekkerder je in je vel zit hoe beter je je voelt, waardoor je ‘s nachts ook beter slaapt. In het begin kun je je vlak na de oefening heel energiek voelen. Anderen voelen zich erna juist wat loom en lui en dat kan ook weer per keer verschillen. Wat er ook gebeurt, beschouw alles als het weer in balans komen.

Op welk principe is het gebaseerd?

Het is bekend dat mensen onbewust kunnen reageren op dingen die er niet echt zijn maar wel ooit gekoppeld zijn geweest aan een ( on )bewuste gebeurtenis. Zo kun je bijvoorbeeld zin krijgen in een ijsje als je door een straat loopt waar vroeger een ijssalon was. Ook negatieve herinneringen kunnen zo worden opgeroepen. Met deze CD wordt een methode aangereikt waarmee je je negatieve associaties, die je al jaren onbewust hebben belemmerd, leert los te koppelen door er een bewust anker voor in de plaats te brengen. Je leert balans en rust te verankeren, waardoor je overdag meer je zelf kunt zijn.

De CD’s zijn rechtstreeks bestellen in onze webwinkel.

Scroll naar boven