Inslaapproblemen

Heb je last van inslaapproblemen?

Het gebeurt ons allemaal wel eens: We hebben een drukke dag achter de rug, en in plaats van tot rust te komen blijft de dag door ons hoofd gaan. Of er staat ons wat spannends te wachten de volgende dag, en we kunnen de slaap niet vatten omdat we steeds maar weer denken aan wat er komen gaat. Heeft iemand dan direct te maken met ernstige inslaapproblemen? Nee, want dit gebeurt ons allemaal wel eens en is overkomelijk. Een keer een nacht wat minder slaap kan een gezond mens prima aan. Maar blijven inslaapproblemen zich voordoen, ook als er geen duidelijke aanleiding voor is? Kamp je elke avond met inslaapproblemen, en lukt het niet om in slaap te komen al voel je je moe en heb je steeds terugkerende malende gedachten? Dan wordt het wat anders, en ben je wellicht gebaat bij hulp voor die nare inslaapproblemen.
Dat kan met behulp van:

Ondersteunende CD’s of mp3tjes 

– Hypnotherapie 

Hoe erg is het om inslaapproblemen te hebben?

Heb je last van inslaapproblemen, dan kun je uiteindelijk continue moe zijn. Een persoon met een normaal slaapritme zal als het goed is, minimaal 5,5 uur aan eén stuk slapen. Het lichaam heeft die rust nodig om te herstellen, maar ook de geest blijft gezond als we voldoende slaap hebben. Als je steeds van voldoende nachtrust beroofd wordt door die inslaap-problemen zul je uiteindelijk ook moeite krijgen om je te concentreren. Daarbij wordt het moeilijker om dingen te leren en te onthouden, en heel vaak heeft het ook een negatief effect op iemands humeur; je kunt dan minder hebben dan normaal, je heeft een korter lontje. Je kan er zelf iets aan proberen te doen. Er zijn een aantal basisregels, drink geen koffie in de avond, want dat kan oppeppend werken en vóór 20% van de mensen slaapproblemen tot gevolg hebben, maar een glas warme melk of een handje pinda’s kan soms helpen. Een avondwandeling kan ook helpen, om je hoofd een beetje leeg te maken.

Afbeelding slapen
Welterusten zingt de wind

Kunnen De Mee-denkers helpen bij inslaapproblemen?

Mocht je je herkennen in bovenstaande omschrijving van inslaapproblemen en meerdere van de daarbij horende symptomen, maar helpen de simpele basisoplossingen niet, dan kan ik je ook op maat helpen. Ik ga gaan met je in gesprek om te achterhalen wat de oplossing en beste aanpak zou kunnen zijn. Zo kijken we allereerst of er wellicht een lichamelijke oorzaak aan te wijzen is. Het kan zijn dat er een bepaald geluid in huis is dat je wakker houdt. We nemen ook je dagritme met je door, om zo te achterhalen of en hoe we daar veranderingen in kunnen aanbrengen die leiden tot het oplossen van de inslaapproblemen. Ook hebben we meerdere zelfhulp-cd’ zoals ‘de Droom’ ontwikkeld met een ‘doe-boekje’. De cd helpt je vaak al in een paar dagen weer een nieuw slaappatroon aan te leren, om vervolgens op eigen kracht in slaap te vallen. In onze winkel  kun je ook alle andere zelfhulp-cd’s bestellen met inslaap suggesties en voedende metaforen, net als ook de te downloaden versies op mp3. Als eerste wordt de ‘Droombevrijding – eerste fase’ aangeraden voor de promotieprijs van € 2,50. 

Ook wordt daar op de winkelpagina uitgelegd hoe daar mee thuis aan de slag te gaan.

Hebben wij je voldoende geïnformeerd over hulp bij inslaapproblemen? Wellicht ben je ook geïnteresseerd in andere onderwerpen waar we als De Mee-denkers bij kunnen helpen, klik hiervoor op een van de onderstaande links:

VOOR ZELFHULP THUIS VOOR DE NACHT https://winkel.demee-denkers.nl

• Angsten

• Burn-out

• Faalangst

Scroll naar boven